Keresés a tartalomban:
Élelmiszer

Gyerekek elhízása: sokat nyom a latban a reklám

2012. március 8., Foodbev.com/Kosár
Címkék: elhízás egészséges táplálkozás gyerekek étrendje egészségtelen élelmiszer
Egy amerikai felmérés szerint egyre több szülő ébred rá arra, hogy saját maga is többet tudna tenni gyermeke elhízása ellen. Többségük reklámszabályozást is szeretne a kérdésben.
Svédországban, az Egyesült Királyságban és Dél- Koreában már tilos az édes-sós, hizlaló rágcsálnivalók reklámozása a televízióban. Az USA-ban az amerikai Children’s Food Trust áll ki az ilyen típusú reklámok tiltása mellett.
 
A gyerekek egészségesebb étkezése mellett kampányoló szervezet, több mint ezer szülőt kérdezett meg a témában. A felmérés szerint a válaszadó szülők 65 százaléka szeretné újra látni a törvényhozók asztalán azt az ötletet, mely szerint este kilenc óra előtt tilos lenne a magas zsír-, cukor és a sótartalmú élelmiszerek reklámja.
 
87 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy jó lenne, ha a gyermekek sokkal egészségesebb menüt kapnának az éttermekben, 79 százalékuk pedig, hogy legyen kötelező táplálkozási követelmény az iskolákban és óvodákban, vagy olyan intézményekben, melyekben gyerekeket gondoznak.
 
Az egészségtelen ételek megvásárlásában, fontos a gyermeki ráhatás, és a szülői vajszívűség is. A megkérdezettek 72 százaléka vásárolt az elmúlt hónapban olyan rágcsálni- és nassolnivalókat, mint a csokoládé, cukorkák, chips és a cukros üdítőitalok, ám ez a vásárlás kezdetén nem állt szándékában, csupán a gyerek könyörögte ki azokat. A szülők 69 százaléka egyetért abban, hogy többet tehetnének azért, hogy gyermeküknek egészségesebb legyen az étrendje.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez