Ellenőrzik a menzákat, vizsgálják az adalékanyagokat | ||
---|---|---|
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Élelmiszerbiztonsági Kockázatértékelési Igazgatósága megerősítette: szakembereik továbbra is folyamatosan végzik a közétkeztetésben – elsősorban óvodai és iskolai tálalókonyhákon – kiszolgált készételek érzékszervi vizsgálatát. Az értékelések a hivatal honlapján rendszeresen frissítésre kerülnek. Eközben az EFSA az adalékanyagokat vizsgálja. /inet/kosar/hu/cikkek/2011/junius13/ellenorzik_a_menzakat.html | ||
Ellenőrzik az óvodai és iskolai étkeztetést | ||
Átfogó, országos óvodai és iskolai táplálkozás-egészségügyi vizsgálatot indít tavasszal az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI), illetve az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH). Legutóbb több mint négy éve volt hasonló ellenőrzés - tájékoztatta az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) pénteken az MTI-t. /inet/kosar/hu/cikkek/2011/marc13/menza.html | ||
|