Keresés a tartalomban:
Jog

Veszélyes gyerekruhák, játékok visszahívása

2012. május 11., RAPEX
Címkék: RAPEX veszélyes termékek Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság gyermekruha játék
A veszélyes nem-élelmiszer termékek európai gyorsriasztási rendszerének (RAPEX) tanúsága szerint az elmúlt héten négy kínai, illetve ismeretlen származású gyermekruházati terméket vont ki a forgalomból az illetékes hatóság.
A Picken márkájú, kínai eredetű, gyerekeknek készített kabátokat a fulladás veszélye miatt vonta ki a magyarországi forgalomból a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság. Szintén a termék eltávolítása mellett szólt, hogy a kapucni összehúzására alkalmas madzagok beakadhatnak valamibe és elránthatják a gyereket.
 
Ugyanez volt a helyzet az Aquamarine gyártmányú, szintén kínai gyerekkabátok esetében is. A Berghaus márkanévvel ellátott lányka kabátok gyártási helye ismeretlen, az viszont biztos, hogy a nem megfelelően rájuk rögzített húzózsinórok sérülésveszélyt jelenthetnek.
 
A Rapex e-heti jelentésének tanúsága szerint a magyarországi riasztások mellett Franciaországból, Hollandiából, Spanyolországból és Németországból is kivontak veszélyes termékeket. Az áruk között több játék, lámpa és kozmetikum is található.
 
Ismert márkás termékek is szerepeltek a listán, a Volkswagen összesen 47 Crafter típusú kisteherautót hívott vissza saját elhatározásából, miután kiderült, hogy a jármű hátuljában bizonyos csavarok meglazulhatnak.
 
Az erre vonatkozó jelzés Spanyolországból érkezett csakúgy, mint a Kawasaki önkéntes visszahívása. A japán motorgyártó hat típust rendelt vissza a lábtartó esetleges leszakadásának veszélye miatt.
 
A Honda brit gyártású CR-V kocsikat hívott vissza a fényszórók hibája miatt, a Toyota pedig dél-amerikai gyártású Hilux terepjárókat javított ki Portugáliában, miután felfedezte, hogy bizonyos esetekben hibás értékeket jelezhet a kilométeróra.
 
Végül a márkás áruk között utolsóként az Ikea vásárolja vissza a SÄNDA típusú lámparögzítő síneket, amelyek a nem megfelelő földelés miatt áramütéshez vezethetnek.
 
Az e-heti RAPEX jelentést megtekintheti itt!

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez