Keresés a tartalomban:
Kitekintő

Nem könnyű, bár finom

2011. május 4.
Címkék: élelmiszer ferrero foodwatch
A német Foodwatch, az élelmiszereket vizsgáló fogyasztóvédelmi szervezet tiltakozott a Ferrero-cég tejes desszertjének megtévesztő reklámozása ellen. A termék ugyanis a reklámmal ellentétben rengeteg cukrot és zsírt tartalmaz.
A német Foodwatch, az élelmiszereket vizsgáló fogyasztóvédelmi szervezet tiltakozott a Ferrero-cég tejes desszertjének megtévesztő reklámozása ellen. A német piacon az ukrán-német ökölvívó Klicskó-fivérek és más ismert sportolók hirdetik ezt a Ferrero édességet, többek között azzal, hogy a tejes-szelet milyen kitűnő, kiegyensúlyozott táplálék két étkezés között.
 
A Foodwatch szerint megengedhetetlen, hogy éppen sportolók segítségével reklámozzanak „könnyűként” olyan édességet, amelynek 60 százaléka cukor és zsír. Így az úgynevezett könnyű desszert nagyobb megterhelést jelent a szervezetnek, mint egy szelet csoki-torta tejszínnel.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez