Keresés a tartalomban:
Jog

Áfával trükközött egy cukor nagykereskedő

2011. március 18.
Címkék: cukor kereskedelem csalás
Nagy értékű adócsalás, magánokirat-hamisítás és számviteli visszaélés gyanúja miatt büntetőeljárást kezdeményezett az adóhatóság egy cukorkereskedelemmel foglalkozó társasággal szemben. A budapesti székhelyű Kft. saját gyártású „számlákkal” és több mint 127 millió forint áfa eltitkolásával próbált nyerészkedni.
Az adóhatósági ellenőrzés során kiderült, hogy az adózó jelentős értékű kristálycukor szabadforgalomba helyezését indítványozta egy uniós tagállamban, ugyanakkor az értékesítést terhelő adót annak ellenére sem vallotta be, hogy a számlákat kiállította és azok ellenértékét a vevő ki is egyenlítette.
 
Az adóvizsgálat során a revizorok olyan számlákra bukkantak, amelyek állítólagos kibocsátói az adózóval tényleges gazdasági kapcsolatban nem álltak, sem a Kft-t, sem annak ügyvezetőjét nem ismerték, számlatömbös, vagy teljesen más formátumú számlát használnak, sőt akadt olyan is közöttük, amely a vizsgált időszakban gazdasági tevékenységet egyáltalán nem végzett, így számlát sem állított ki. A fiktív bizonylatokat ugyanazzal a számlázó programmal generálták.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez