Keresés a tartalomban:
Pénzügyek

A UPC és a DIGI is árat emel

2012. június 19., hwsw.hu
Címkék: telefonadó UPC.Telenor Vodafone mobiltelefon vezetékes telefon
A július elsejétől élő telefonadó nem kizárólag a mobilszolgáltatók számára jelent majd többletterhet, hiszen a vezetékes telefonszolgáltatások használata ugyanúgy adóköteles. A nagy szolgáltatók közül a UPC és a DIGI biztosan árat emel.
Július közepétől megemeli vezetékes telefonszolgáltatásainak használati díját a UPC Magyarország és a DIGI is, a távközlési vállalatokra kivetett új adónemet tehát nem kizárólag a mobilszolgáltatók hárítják át ügyfeleikre. A két szolgáltató eltérő mértékben és konstrukcióban módosítja árait, ahogy azt tették eddig a mobilszolgáltatók (pontosabban azok közül kettő, a Telenor és a Vodafone).
 
A DIGI jelenleg egyetlen, VoIP-alapú telefoncsomaggal rendelkezik, a DIGIFON-t havi 200 forintos előfizetési díj ellenében biztosítja a szolgáltató. Ez a havidíj nem változik, ahogy a hálózaton belüli hívások percdíja is marad nulla forint. A társaság honlapján megtalálható általános szerződési feltételek tanúsága szerint július 15-től a helyi vonalas hívások percdíja ugyanakkor bruttó 2,5 forinttal emelkedik, míg a mobilhálózatok irányába induló hívások után percenként bruttó 4,5 forinttal kell majd többet fizetniük az ügyfeleknek. Kapcsolási díjat továbbra sem számít fel a cég.
 
A UPC-nél augusztus 1-től változnak az árak, de ez nem érint minden díjcsomagot. Szűcs László, a szolgáltató kommunikációs igazgatója a elmondta, hogy a legnépszerűbb, Bronze csomag árait változatlanul hagyja a társaság, a többi díjcsomagnál a havi előfizetési díjak és a percdíjak egyaránt nőnek, eltérő mértékben. A hálózaton belüli nulla forintos híváslehetőség itt sem szűnik meg. A díjcsomagok listaárát nem módosítja a szolgáltató, helyette az elérhető kedvezmények mértékét csökkenti, ezért a szolgáltató szerint nem szükséges a honlapon közzétett ászf-kivonatban külön megjelölni a módosításokat. A UPC a napokban minden ügyfelét értesíti a változásokról.
 
A két társaság a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság becslései szerint összesen nagyjából 585 ezer vezetékes vonalat üzemeltet, a UPC a piac 11,1, a DIGI pedig 8,4 százalékát tartja kézben. A legnagyobb piaci szereplő, a több mint 1,8 millió vezetékes fővonallal rendelkező Magyar Telekom egyelőre nem közölte, kívánja-e módosítani árait a telefonadó hatására, a körülbelül 400 ezer előfizetéssel rendelkező Invitel későbbre ígért tájékoztatást.
 
Elsőként a nagyjából 11 milliós előfizetői bázissal rendelkező mobilpiac szereplői részéről érkeztek olyan nyilatkozatok, hogy a telefonadó terheit nem vállalják át teljes mértékben, ez pedig a szolgáltatások árának kisebb-nagyobb mértékű emelését hozza a nyár közepétől. A Vodafone közölt erről először részleteket, a cég kizárólag a havi előfizetési díjakat emeli meg, míg a Telenor kapcsolási díjat vezet be és több díjcsomagja esetén módosítja az igénybevétel feltételeit.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez