Keresés a tartalomban:
Autó

Kárrendezés – gondot okoz az ügyintézés

2012. február 27.
Címkék: biztosítás autó kárrendezés alkusz PBA Biztosítási Alkusz Kft. gépjármű baleset ügyintézés
Ezer fő megkérdezésével kutatta kárrendezési tapasztalatainkat a PBA Biztosítási Alkusz Kft. Noha a megkérdezettek többsége azt állítja, hogy elvileg tudja mi a dolga ilyen esetben, mégis háromnegyedüknél a kárrendezésre fordított átlagidő meghaladta a 10 napot.
A megkérdezettek negyede volt részese közúti balesetnek az elmúlt 5 évben, közülük minden ötödiknek gondot okozott a kapcsolódó adminisztráció, ez derül ki a PBA Biztosítási Alkusz Kft. szeptemberi kutatásából, melyben 1000 fő vett részt.
 
„Bár általában határozottan állítják az emberek, hogy tudják mi a teendő, a gyakorlatban mégis jelentősen több időt és energiát kell a kárrendezésre szánniuk annál, mintha rögtön egy szakértőhöz fordultak volna, ami egyébként alkusznál kötött biztosítás esetén még díjmentes is” – világít rá hiányosságokra Vass Gábor, a PBA Biztosítási Alkusz Kft. ügyvezetője. A kárrendezés végül a megkérdezetteknek átlag egy hónapot vett igénybe, harmaduknak ennél is többet kellett várnia.
 
Kevesen tudják, hogy ha alkuszon keresztül kötik meg biztosításukat, akkor az alkuszhoz tanácsért és segítségért bármikor fordulhatnak díjmentesen. A PBA kutatása arra is rámutatott, hogy a gépjárművel kapcsolatos balesetekben résztvevők közel kétharmada még mindig a személyes kárbejelentési ügyintézést részesíti előnyben.
 
Azonban a megkérdezettek majdnem fele szívesen fizetne egy telefonos szolgáltatásért, ha az kárrendezésben segítséget nyújt. Ennél is többen, a válaszadók 57 százaléka, fizetnének szívesen olyan külön szolgáltatásért, ami a kárrendezési folyamat összes adminisztrációs terhét leveszi a károsult válláról.
 
Világgazdaság Online

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez