Keresés a tartalomban:
Autó

Csökken a casco biztosítások díja

2012. február 24., MTI
Címkék: biztosítás casco baleset Genertel kárigény biztosítási díj autó finanszírozás
A teljes körű casco biztosítások átlagdíja a múlt év elejétől december végéig 101 ezerről 90 ezer forintra csökkent, aki ma akar ilyen biztosítást kötni, már átlagosan 60 ezer forintért is megteheti - közölte a Genertel internetes (direkt) biztosító az MTI-vel.
A casco szerződések száma évek óta 800 ezer körüli, vagyis minden ötödik járműre köt a tulajdonosa ilyen biztosítást. A szakmában korábban azzal magyarázták az alacsony arányt, hogy amint lejár az autók finanszírozása, azonnal felmondják az ügyfelek az addig kötelező casco biztosítást.
 
Mostanában a különféle rész-cascók tartják - legalább is darabszámban - szinten a piacot. A Genertel azokat a biztosításokat elemzi, amelyek ütközéskor veszik át a károsulttól a saját kár kifizetését.
 
Az autós károk 41 százaléka ütközés során keletkezik, az ilyen károk 32 százaléka 100 ezer forint alatti, és 42 százaléka haladja meg a 300 ezer forintot.
 
A biztosítók rendszerint limitálják az ütközésért kifizetett kárt, viszont ennek a biztosításnak a díja csupán havi néhány ezer forint. Ez a díj meg sem közelíti a teljes körű biztosítás díját, azonban több autós képes ezt az összeget vállalni.
 
Ezeket a biztosítási konstrukciókat a biztosítók kezdetben csak a kötelező biztosítást náluk kötő ügyfeleiknek kínálták, de mára már önállóan is megvásárolhatók.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez