Keresés a tartalomban:
Tudta ezt?

Veszélyes mosógép kapszulák - elindult a kampány

2015. március 18., Faludi Linda
Címkék: mosószer kapszula OECD gyerekzár baleset kampány
Az OECD tájékoztató kampánnyal hívja fel a figyelmet arra, milyen veszélyt jelenthet a gyerekekre nézve, ha nem megfelelően kezeljük és tároljuk a mosógépekben használt mosószer kapszulákat.


A figyelemfelkeltő akcióhoz öt kontinens huszonhárom fogyasztóvédelmi hatósága csatlakozott, köztük Magyarország is. Az OECD szakértői az információs kampányban arra hívják fel a figyelmet, hogy a színes párnákra hasonlító mosószeres kapszulák nagyon vonzóak a gyerekek, főként a babák számára. A játékra, édességre emlékeztető kapszulák elég kicsik és puhák ahhoz, hogy a kisgyerekek megszerezzék és szájba vegyék őket. A kapszulákat úgy tervezik meg, hogy a mosógépben nedvesség hatására szétszakadjanak, ezért akár tíz másodperc alatt szétrobbanhatnak a gyerekek szájában, komoly sérüléseket okozva ezzel.
 
A mosószer a bőrre kerülve allergiás reakciót, fájdalmat okozhat, szembe fröccsenve kötőhártyagyulladást idézhet elő, lenyelve pedig hányást, szédülést, álmosságot és kiütést idézhet elő kisgyerekeknél.
 
Hogyan tároljuk a kapszulákat?
 
Hogyan használjuk biztonságosan a kapszulákat?
 
Mit tegyünk baleset esetén?

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez