Keresés a tartalomban:
Jog

Bírság az MNG társaságoknak

2015. március 17., MNB/SV
Címkék: bírság MNB jogosulatlan tgevékenység felügyeleti bírság portólió
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) piacfelügyeleti eljárásában megállapította, hogy az MNG Investments Zrt. két, engedély nélkül befektetési szolgáltatást − portfóliókezelést − végző társaság (az MTS Broker Ltd. és a Safebroker Kft.) részére Magyarországon függő ügynöki tevékenységet folytatott. Az MNB ezért 292,5 millió forintos bírságot rótt ki a társaságokra.
Az MNG Investments Zrt. függő ügynöki nyilvántartásba vétele ellenére sem volt jogosult a megbízók részére befektetési szolgáltatási tevékenység közvetítésére, tehát jogosulatlanul tevékenykedett.
 
A jegybank így ma közzétett határozatában megtiltotta, hogy az MNG Investments Zrt. bejelentés hiányában függő ügynöki tevékenységet végezzen. Jogosulatlan tevékenysége miatt a társasággal szemben 2,5 millió, a nyilvános forgalomba hozatalra vonatkozó szabályok megsértése miatt 130 millió forint bírságot szabott ki. Utóbbi jogsértés miatt az MNB egy másik társaságra, az MNG International Investments Inc. részére is 160 millió forint felügyeleti bírságot rótt ki.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez