Keresés a tartalomban:
Tudta ezt?

Fojtós kutyajáték és áramütést okozó izzó

Veszélyes termékek itthon

2015. május 8., RAPEX/FL
Címkék: RAPEX veszélyes termék áramütés balesetveszély
A veszélyes fogyasztási cikkekkel kapcsolatos uniós gyorsriasztó rendszer, a RAPEX eheti jelentésében két Magyarországon kapható és a forgalomból kivonandó termék is szerepel.
Az EU hetente közzéteszi azoknak a fogyasztási cikkeknek a listáját, amelyek veszélyt jelentenek a vásárlókra, és ki kell vonni azokat a piacról. Az illetékes magyar hatóság ezen a héten is talált veszélyes terméket, amelyről jelentést tett a RAPEX rendszerben.
 
A LED SPOTLIGHT/LED lámpa MR16 néven forgalmazott, V-TAC márkájú, kínai gyártmányú led lámpát leveszik a polcokról, a már értékesített darabokat pedig visszaveszik, miután a hatóság észlelte, hogy a termék nem megfelelően szigetelt, ezért fennáll az áramütés veszélye. Szintén a termék forgalomból való kivonását indokolja a magyar nyelvű biztonsági figyelmeztetések hiánya.



Szintén Kínából érkezett a B-499 modellszámon, ismeretlen márkával forgalmazott sípolós kutyajáték. Az átlátszó zacskóba csomagolt, hamburger alakú játék formája és színei miatt ehetőnek tűnhet a gyerekek számára, ráadásul a beépített síp is könnyen kivehető, ezért fulladásveszélyt jelent. A játékot kivonják a magyarországi piacról.



Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez