Keresés a tartalomban:
Békéltető testületi hírek

Kötelező megjelenni a vállalkozásoknak a békéltető testület előtt

2015. július 16., hirado.hu/SV
Címkék: békéltetés békéltető testület fogyasztóvédelmi törvény vállalkozás
Az Országgyűlés múlt hétfőn szavazta meg a fogyasztóvédelmi törvény módosítását, amellyel kötelezővé tették a vállalkozások képviselőinek személyes megjelenését a fogyasztói jogvitákat kezelő békéltető testület eljárásaiban.
Koszorús László, az NFM helyettes államtitkára nagyon fontos változásnak nevezte az elfogadott jogszabályt, mert a vállalkozásoknak az elmúlt 15 évben nem volt kötelező részt venniük a békéltető megbeszéléseken, emiatt évente több ezer ember nem tudta rendezni problémáját.
 
Koszorús László példaként említette, hogy egy elromlott vízforraló, vagy rádió miatt az ember nem megy bíróságra. Az ilyen kis perértékű ügyekben a békéltető testületek - amelyek minden megyei jogú városban vannak - ingyen és gyorsan el tudnak járni, hatvan napon belül döntést hoznak.
 
A helyettes államtitkár hozzátette: azt tapasztalják, hogy az elmúlt években egyre többen élnek ezzel a lehetőséggel, s arra is biztatnak mindenkit, hogy fogyasztóvédelmi problémával forduljanak a békéltető testületekhez.
 
Koszorús László az M1 műsorában arról is beszélt, hogy a jövőben további, a fogyasztókat védő szigorításokat terveznek az online kereskedelemre, valamint a termékbemutatókra vonatkozóan is. Utóbbi kapcsán megjegyezte: üdvözlik a KDNP által a közelmúltban benyújtott törvényjavaslatot, amely a csaló termékbemutatók visszaszorítását célozza.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez