Keresés a tartalomban:
Élelmiszer

Dúl az amerikai-angol KitKat háború

2015. január 26., Faludi Linda
Címkék: csokoládé KitKat vásárló márka jogsértés
Az Egyesült Államokban élő britek és brit csokirajongók felháborodtak, miután az amerikai Hershey édességgyártó beperelt egy brit importőrt, amely állítása szerint megsérti a több népszerű csokoládé típusra vonatkozó kizárólagos forgalmazási jogát.
Cadbury, Malteser, Kit Kat, Yorkie szelet - többek között ezeket a brit gyártású csokoládékat importálta hosszú ideje az Egyesült Államokba az LBB Imports, addig, amíg a Hershey fel nem szólította a behozatal leállítására és be nem perelte a céget. A legnagyobb amerikai csokoládégyártó állítja: a vállalat jogot sértett, amikor olyan márkákat importált, amelyek forgalmazására a Hershey korábban kizárólagos jogot szerzett.



A Hershey hivatalos nyilatkozatában azzal érvel, hogy az intézkedésre mindenképpen szükség volt a márkái védelmében, a brit termékek egy része ugyanis hasonló csomagolásával megtévesztheti a vásárlókat, míg a KitKat és a Rolo márkák esetében a Herhey kizárólagosan rendelkezik a jogok felett. Az LBB Imports az intézkedés óta beszüntette a termékek behozatalát, a vevőknek szánt magyarázatában pedig egyértelművé tette: minőségi okokból nem hajlandó a Hershey hasonló csokoládéit kínálni. "Azt akarják, hogy a szörnyű Cadbury imitációjukat árusítsuk, de nem árusíthatunk ilyen borzalmas csokoládét jó lelkiismerettel, miután azzal építettük fel a hírnevünket, hogy a finom angol verziót adjuk el nektek" - írta a cég. A per tehát folytatódik és egyelőre biztosan nem juthatnak hozzá az amerikai vásárlók a brit csokikhoz.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez