Keresés a tartalomban:
Élelmiszer

Illegális húsfeldolgozó üzem

2015. január 19., agrarszektor.hu/SV
Címkék: élelmiszer hús illegális húsfeldolgozó fekete kereskedelem NAV NÉBIH
Engedély nélkül végzett húsfeldolgozást egy zalai húsnagykereskedő cég, amelynek telephelyén négy tonna húskészítményt foglaltak le, melynek származását nem tudták igazolni – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) a húskészítményeket lefoglalta és elrendelte megsemmisítésüket.
A NAV pénzügyőrei a NÉBIH munkatársaival tartottak ellenőrzést a napokban egy Zala megyei húsnagykereskedésben – közölte Cséve Szabolcs, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nyugat-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága. Ellenőrizték az ott tárolt élelmiszerek eredetét és leltárt is végeztek.
 
A nagykereskedésben nem tudták igazolni a telephelyen tárolt, négy tonna feldolgozott húskészítmény származását, de a vizsgálat megállapította, hogy engedély nélküli húsfeldolgozást folytattak. A NÉBIH munkatársai a húskészítményeket lefoglalták és elrendelték megsemmisítésüket.
 
A pénzügyőrök a dolgozók foglalkoztatásának jogszerűségét is ellenőrizték, és mint kiderült, egy alkalmazott nem volt bejelentve. A NAV a foglalkoztatási szabályok megsértése és az igazolatlan eredetű áruk tárolása miatt akár egymillió forint mulasztási bírságot is kiszabhat - közölte a sajtóreferens.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez