Keresés a tartalomban:
Tudta ezt?

Szén-monoxid-mérők rendkívüli fogyasztóvédelmi vizsgálata

2015. január 30., NFM/SV
Címkék: ellenőrzés szénmonoxid-érzékelő CO mérő fogyasztó fogyasztóvédelem
A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) szakemberei 2015 februárjában újabb vizsgálat keretében megvizsgálják a forgalomban lévő szén-monoxid-mérő készülékek biztonságosságát és megfelelőségét. Az előzőekben lefolytatott vizsgálatok eredményei indokolják a minisztérium által elrendelt rendkívüli vizsgálatot.
Tavaly a fogyasztóvédelmi hatóság két alkalommal is mintavételezte a szén-monoxid-érzékelőket. A vizsgálatok során kiderült, hogy készülékek többsége nem felel meg az előírásoknak. A kifogásolt szén-monoxid-mérők magas száma ugyanakkor nem jelenti azt, hogy a kereskedelemben kapható valamennyi termék kockázatos lenne.
 
Kiemelt fontosságú a fogyasztók folyamatos tájékoztatása és az ellenőrzések folytatása annak érdekében, hogy a fogyasztók biztonságos és megbízható készülékeket tudjanak vásárolni. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által felügyelt fogyasztóvédelmi hatóság mindent megtesz a szén-monoxid-érzékelők széles körű ellenőrzése érdekében.
 
Az idei februári rendkívüli vizsgálatot követően a szakemberek 2015. március 15-ig összeállítanak egy ún. „pozitív listát”, amelyet természetesen elérhetővé tesznek a fogyasztók számára is. Ezen a listán azok a szén-monoxid-mérők szerepelnek majd, amelyek biztonságos működéséről a fogyasztóvédelmi hatóság meggyőződött.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez