Keresés a tartalomban:
Jog

Együttműködési megállapodást kötött a GVH és az OÉTI

2015. február 24., GVH/SV
Címkék: étrend-kiegészítő kozmetika fogyasztó fogyasztóvédelem
A Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH) egyre több olyan bejelentés és panasz érkezik, amelyekben a fogyasztók a különböző gyógyhatásokat vagy az egészségre vonatkozó túlzó hatásokat ígérő élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásokat kifogásolják. A GVH és az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) együttműködési megállapodást kötött azért, hogy kölcsönösen segítsék egymás munkáját az étrend-kiegészítők, a különleges táplálkozási célú élelmiszerek, valamint a kozmetikai termékek piacain.
A GVH és az OÉTI tapasztalatai szerint az utóbbi években egyre több olyan termék került forgalomba az egészségmegóvó életszemlélet terjedésével, amellyel a gyártók vagy a forgalmazók e megnövekedett fogyasztói igény kielégítését célozzák. Ezzel párhuzamosan nőtt az olyan termékek száma is, amelyeket az ilyen fogyasztói várakozások kihasználására állítanak elő.
 
A GVH 2014-ben e termékkörön belül éppen az egyes étrend-kiegészítők reklámjaival összefüggésben folytatta le a legtöbb eljárást.
 
A most létrejött megállapodás célja, hogy a GVH és az OÉTI feladatainak ellátásakor – különösen az étrend-kiegészítők, a különleges táplálkozási célú élelmiszerek, valamint a kozmetikai termékek esetébenAz GVH és az OÉTI szándéka, hogy szorosabb, egyenrangú partneri együttműködésük növelje jogszabályokban meghatározott feladataik ellátása és a jogérvényesülés hatékonyságát, továbbá megteremtse azokat a feltételeket, amelyek alapján a jogszabályokban előírt együttműködésen túl kölcsönösen segíthetik egymás tevékenységét, előmozdíthatják egymás tevékenységének a közvélemény általi ismertségét és elismertségét.
 
A GVH és az OÉTI együttműködésének részleteit a szervezetek közötti megállapodás rögzíti, amelynek teljes szövege a www.gvh.hu és a www.oeti.hu oldalon olvasható.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez