Keresés a tartalomban:
Pénzügyek

Egyeztetés a DRB és a Buda-Cash ügyében

2015. február 27., MNB/SV
Címkék: Buda Cash DBR bankcsoport MNB felügyelet
Az MNB kezdeményezésére ma több minisztérium, a garanciaintézmények és a jegybank képviselői egyeztetést tartottak a DRB bankcsoport és a Buda-Cash Brókerházzal kapcsolatos feladatok összehangolására. Az MNB törvénymódosítást kezdeményez a felügyelési keretrendszer további szigorítására.
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) meghívására ma tárgyalást folytatott a jegybank, a Miniszterelnökség, a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Belügyminisztérium, a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft., az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) és a Befektető-védelmi Alap (BEVA) a DRB bankcsoport és a Buda-Cash Brókerház Zrt. működése kapcsán kialakult teendők összehangolása, illetve a betétesek és befektetők problémáinak mielőbbi megoldása érdekében.
 
Az egyeztetés elsődleges célja az érintett intézmények intézkedéseinek összehangolása volt, különös tekintettel a kiszolgáltatott helyzetben lévő ügyfélcsoportok – így a betétesek, kisbefektetők, önkormányzati, állami és egyéb intézmények – problémáinak lehetséges rendezésére. Az elmúlt napokban számos állami intézmény saját hatáskörében már lépéseket tett az érintett pénzügyi intézmények nehéz helyzetbe került ügyfelei helyzetének megkönnyítésére.
 
A résztvevők áttekintették azt is, hogy a jövőre nézve a jegybank által most feltárt visszaélésekhez hasonló esetek miképpen előzhetőek meg hatékonyabban. Ennek kapcsán az MNB kezdeményezte azt, hogy a felek a jövőben szakmai munkacsoport keretében tekintsék át felügyelési keretrendszer – többek között az átfogó vizsgálatok ciklusaira vonatkozó előírások – szigorításának lehetőségét.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez