Keresés a tartalomban:
Autó

Az Opel visszahívja ADAM és Corsa modelljeit

2014. szeptember 29., Opel/SV
Címkék: Opel autó visszahívás kormánymű hiba
Az Opel értesíti azon ügyfeleit, akik 2014 májusa után értékesített ADAM és Corsa modellek tulajdonosai, hogy Európa szerte ezek közül mintegy 8.000 gépkocsi nem az előírásoknak megfelelő kormányalkatrésszel készült. Hogy minden kockázatot el lehessen kerülni, ezeket az autókat nem szabad addig vezetni, amíg a szakszerű átvizsgálás meg nem történik.

Hogyan tudhatjuk meg, hogy az autónk érintett?

Először ellenőrizni kell az alvázszámot (forgalmiban is benne van), hogy az érintett autók alvázszámának utolsó nyolc írásjele a következő tartományba esik-e:



Ha igen, akkor a fék és gázpedál mögött található kormány kardán alkatrészen található számot is meg kell nézni (autót leállítani, kézifék, üresbe tenni a váltót és járatni a motort, hogy a szervó menjen – ekkor a kormány forgatásával láthatóvá válik a szám. Erről fotók és videók vannak az Opel.hu oldalon) Ha az alkatrészen a jelzés 20E4 vagy 20K3 akkor az autóval nem szabad tovább közlekedni!
 
A nap folyamán még további információval szolgál a gyártó arról, hogy ha valaki nem tudja a fenti ellenőrzést maga elvégezni, hogyan kaphat helyszini segítséget, illetve ha az autó a biztonsági visszahívásban érintett, milyen módon intézi az Opel, hogy az autót – az ügyfél számára költségmentesen – márkaszervízbe szállítsák.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez