Magyar termék
Libamájfesztivál 2014.
Kampány a magyar baromfihúsért
2014. szeptember 5.,
AMC/NFH/SV
2014. szeptember 5-7. között, az Erzsébet téren 6. alkalommal kerül megrendezésre a Libamájfesztivál. A Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Centrum Vezérigazgatósága itt indította útjára a magyar baromfihúst népszerűsítő kampányát. A fesztiválon a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szakértői idén is várják az érdeklődő fogyasztókat.
Az NFH laboratóriumának szakemberei ingyenes gyorsteszt segítségével megmutatják, hogy testékszere, óraszíja, övcsatja, fémkeretes szemüvege tartalmaz–e allergizáló fémeket, vagy napszemüvege éppen megfelelő védelmet nyújt-e a káros UV sugarak ellen.
A legújabb kutatások szerint a magyar fogyasztók egyre tájékozottabbak a táplálkozást illetően és nyitottak a hazai termékek preferálására. Az Agrármarketing Centrum vezetője elmondta, hogy a Libamájfesztivál kitűnő lehetőség, hogy az AMC itt indítsa útjára a magyar baromfihúst népszerűsítő kampányát, hiszen itt egyetlen helyszínen találkozik a termelő, a feldolgozó és a fogyasztó.
A kampánymegnyitón a résztvevők arról is beszéltek, hogy részesítsük előnyben a Magyar Baromfi védjeggyel ellátott termékeket, hiszen ezek az áruk jóval kevesebbet utaznak, mint külföldi társaik, így megőrzik frissességüket, valamint minőségük is garantált. Arról nem is beszélve, hogy a hazai termékek vásárlásával hazai munkahelyeket óvunk és ökológiai lábnyomunkat is csökkentjük.
Miért jó a magyar baromfihús?
A magyar baromfi jelenleg az egyik legnépszerűbb húsfajta hazánkban, azt azonban kevesen tudják, hogy ásványi anyag tartalma is rendkívül magas. Zsírtartalmuk tág határok között változhat, így a zsírszegény csirkétől a zsírban gazdagabb liba- és kacsahúsok megfelelő összetételével jól kombinálhatók a dietikus és a hagyományos magyar konyhával is.
A baromfihúsoknak további nagy előnye, hogy kedvező jegyeiket konyhatechnikai elkészítésük - sütés, főzés, párolás - során is megtartják. Zsírtartalmuk elegendő ahhoz, hogy más zsírok és olajok hozzáadása nélkül, önmagukban süthetők legyenek - például grillcsirke -, de a kész hús zsír- és energiatartalma még mindig lényegesen alacsonyabb, mint a nem szárnyas húsoké. Ennek folytán az egészséges táplálkozásban is jelentős előnyük van.