Keresés a tartalomban:
Tudta ezt?

Pécs az első „Fogyasztóbarát Település”

2014. szeptember 19., NFM/SV/Pécsi Újság
Címkék: fogyasztó fogyasztóvédelem fogyasztóbarát település Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
„Fogyasztóbarát Település” címet vett át Páva Zsolt, Pécs polgármestere Koszorús Lászlótól, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkárától. A "Fogyasztóbarát Település" címmel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium azon települések intézkedéseit kívánja értékelni, melyek hozzájárulnak a fogyasztóbarát szemlélet általánossá válásához, valamint a fogyasztók helyzetének javításához.
Pécs a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) preventív és alternatív kezdeményezéseiben is élen jár, igen nagy számban szerveznek előadásokat, hatósági fórumokat az értékesítők és egyéb érintettek számára. De példaértékű az iskolai tanórákon való rendszeres tájékoztatási tevékenység is. Külön kiemelendő a „Laboratóriumi Nyílt Nap” programsorozat, amely számos gyakorlati példájával hatékonyan segíti elő a vásárlói tudatosság és a fogyasztói bizalom erősödését – méltatta a díjazott várost a fogyasztóvédelmi helyettes államtitkár.
 
Páva Zsolt polgármester a díj kapcsán elmondta: „Sokat tettünk az elmúlt időszakban azért, hogy támogassuk a helyi vállalkozásokat és a helyi gazdaságot. De számos teendőnk van még. Ez a díj is megerősít abban, hogy minden olyan terméket, ami helyben, helyi munkaerő által, helyi alapanyagokból is előállítható, vagy megtermelhető, azt itt Pécsett állítsuk elő! Arra törekszem, hogy a pénz helyben maradjon, ne vándoroljon ki Pécsről, állandó körforgásban maradjon a városon belül.”
 
Koszorús László, a fogyasztóvédelemért felelős államtitkár hangsúlyozta: Pécs városa évek óta fogyasztóbarát település, ez a díj ezt ismeri el. Kiemelte: a díj országos példák alapján befektetés-ösztönző, hiszen jelzi, hogy Pécsett a lakosság igényes a szolgáltatások tekintetében, a minőséget kedveli.
 
Pécs az első nagyváros, amely megkapta az elismerést.
 
Koszorús László kiemelte, hogy Pécsett az elmúlt években számottevően javult a cégek jogkövető magatartása, jelenleg 73 helyi vállalkozás szerepel az NFH által vezetett pozitív listán.
 
A „Fogyasztóbarát Település” pályázat anyaga letölthető a kormany.hu oldalról, beadási határideje folyamatos. A pályázat a település fogyasztókért tett teljesítményét értékeli, közvetlen anyagi támogatást nem nyújt. A nyertesek 2019. december 31-ig viselhetik a „Fogyasztóbarát Település” címet.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez