Keresés a tartalomban:
Magyar termék

Ismét Magyar Termék Nagydíj

2014. március 7., termeknagydij.hu/SV
Címkék: magyar termék nagydíj pályázat nagydíjasok fogyasztó tudatos fogyasztó
Hazánk legtekintélyesebb, önkéntes tanúsítási rendszerében 2014-ben már 31 főcsoport 53 témakörében lehet pályázni a díj elnyerésére. A pályázat célja az, hogy a minőség és termékbiztonság elismerésén keresztül segítse a tudatos fogyasztói választás és magatartás kialakítását hazánkban. Május 16-ig várják a pályázati anyagokat a szervezők.
A Magyar Termék Nagydíj® Pályázat 16 év alatt elért sikerei bizonyítják, hogy a minőség valóban hagyományt teremtett. A Pályázat 1998-ban történt meghirdetése óta közel 3000 nemzetközi színvonalú magyar áru és szolgáltatás hirdeti a hazai vállalkozások minőség iránti elkötelezettségét. A kezdetektől több mint hatszorosára emelkedett a díjazott termékek és szolgáltatások száma, csak tavaly pedig az előző évihez képest 32%-kal többen nyerték el a nagydíjat. Ez is bizonyítja, hogy a vállalatok versenyképességük megőrzésének egyik kulcsát látják abban, hogy innovatív megoldásaikkal olyan árukat és szolgáltatásokat kínáljanak, melyek a hazai minőséget elismerő szigorú pályázati követelményrendszerben már megállták a helyüket, megteremtve ezzel a lehetőséget arra, hogy a külföldi piacokat is meghódítsák.
 
A kezdetektől több mint hatszorosára emelkedett a díjazott termékek és szolgáltatások száma, csak tavaly pedig az előző évihez képest 32 százalékkal nőtt a nagydíjasok száma.
 
A Magyar Termék Nagydíj Pályázat kiíróinak tapasztalatai alapján a minősítő védjegyek iránti bizalom évről-évre nő. Iparági felmérések alátámasztják, hogy a hazai vásárlók az elmúlt években egyre tudatosabbá váltak, keresik a minőséget és hazai származást garantáló védjegyeket. A fogyasztók választásában meghatározó szerepe van a hazai gazdaság támogatásának is. A vásárlók minőségi, hazai termékek melletti elkötelezettsége élénkítő hatással van a keresletre.
 
A rendszer folyamatosan igazodik az igényekhez és a trendekhez, így immár 31 főcsoport 53 témakörében lehet a pályázatokat benyújtani, köztük újdonságként a gyógykozmetikumok, vagy a speciális wellness kozmetikumok és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatási rendszer főcsoportba illeszkedő áruk és szolgáltatások is megmérettethetik magukat. A pályázaton részt vehet minden, a pályázati főcsoportok szerinti, a pályázat céljainak megfelelő, Magyarországon gyártott, forgalmazott, sorozatgyártásra alkalmas készáru, árucsalád, illetve ahhoz kapcsolódó szolgáltatás, mellyel rendszert alkothat. Emellett a pályázat tárgyát képezheti önálló szolgáltatás is. A pályázatokat a kiírók által felkért, független szakmai zsűri bírálja el. A Magyar Termék Nagydíj elnyerése szigorú követelményrendszerhez kötött, a kitüntetett termékek és szolgáltatások megfelelőségének igazolását független, szakértőkből álló zsűri vizsgálja, garantálja és folyamatosan ellenőrzi.
 
Az elmúlt években összesen 420 nagydíjat ítélt oda a pályázat Kiírói Tanácsa. Idén május 16-ig lehet nevezni a Magyar Termék Nagydíj elnyerésére. Az eredményhirdetésre - a hagyományokhoz híven - szeptember elején kerül sor a Parlament Felsőházi Termében, a gazdaság és a közélet kiemelkedő személyiségei, valamint a gazdaság-diplomácia vezető tisztségviselői jelenlétében.
 
A pályázaton részt vehet minden, a pályázati főcsoportok szerinti, a pályázat céljainak megfelelő, Magyarországon gyártott, forgalmazott, sorozatgyártásra alkalmas készáru, árucsalád, illetve ahhoz kapcsolódó szolgáltatás, mellyel rendszert alkothat. Emellett a pályázat tárgyát képezheti önálló szolgáltatás is. A pályázatokat a kiírók által felkért, független szakmai zsűri bírálja el. A Magyar Termék Nagydíj elnyerése szigorú követelményrendszerhez kötött, a kitüntetett termékek és szolgáltatások megfelelőségének igazolását független, szakértőkből álló zsűri vizsgálja, garantálja és folyamatosan ellenőrzi.
 
Ez évtől a Magyar Termék Nagydíj® szimbólumaként már jól ismert Trófeát és a kiírói különdíjakat jelképező trófeákat a több mint 230 éves múltra visszatekintő, rendkívül gazdag hagyományokkal rendelkező, Hollóházán működő Magyar Porcelánmanufaktúra Kft. készíti.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez