Keresés a tartalomban:
Jog

32 millió euróval több jut fogyasztóvédelemre

Fogyasztóvédelmi költségvetés 2014-2020

2014. március 31., Európai Bizottság/FL
Címkék: fogyasztóvédelem Európai Bizottság költségvetés kártérítás Európai fogyasztói Központ jogérvényesítés fogyasztó
Az Európai Bizottság sajtóközleményt adott ki a fogyasztóvédelemre szánt, 2014-2020-as uniós költségvetésről, amelyben ismerteti, melyek a következő hat év fő céljai és kedvezményezettjei. 2014 és 2020 között 188,8 milliót használhatnak fel a fogyasztóvédelemben érintett nemzetközi és országos szervezetek. Az Európai Bizottság a következő költségvetési időszakban a modern fogyasztási formákra, a fenntarthatóságra és a digitális fogyasztásra helyezi a hangsúlyt.
Brüsszel kiemeli, hogy az uniós fogyasztóvédelemnek lépést kell tartania az európai piacgazdaság új kihívásaival, a vásárlói döntések növekvő komplexitásával és a fenntarthatóság iránti igénnyel is.
 
A bizottság négy pontban foglalta össze a következő költségvetési időszak legfontosabb feladatait:

Biztonság

A nemzeti fogyasztóvédelmi szervezetek közötti együttműködés megerősítése, a globalizáció problémáinak kezelése a fogyasztóvédelemben, különös tekintettel az idősödő társadalomra.

Fogyasztói oktatás és tájékoztatás

Az alapvető fogyasztói jogok hatékonyabb és szélesebb körű megismertetése, elsősorban a határokon átívelő kereskedelemmel kapcsolatban.

Fogyasztói jogok és hatékony kártalanítás

A határokon átnyúló kereskedelemhez kapcsolódó fogyasztói jogok megerősítése – a fogyasztókat biztosítani kell arról, hogy kártérítési lehetőségeik külföldi vásárlás esetén sem gyengülnek.

A határokon átnyúló kereskedelemhez kapcsolódó jogérvényesítés erősítése

A nemzeti fogyasztóvédelmi hatóságok, és az Európai Fogyasztói Központok hatékonyságának erősítése.

A bizottság megtartja az előző, 2007-2013-as program legfontosabb elemeit, ugyanakkor a következő büdzsé erősebben koncentrál majd a digitalizáció jelentette kockázatok kezelésére és a fogyasztói döntések összetettségének kiegyensúlyozására.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez