Keresés a tartalomban:
Tudta ezt?

Napvédők tesztje

Nem a legdrágább a legjobb

2014. május 16., Witch?/FL
Címkék: napvédő naptej UV UV védelem fényvédő faktor Which?
A Which? brit fogyasztóvédelmi magazin munkatársai tizenöt ismert márka 30-as faktorú napvédelmet ígérő termékét vizsgálta meg a brit egészségügyi szabványok szerint. A teszt során a napvédelmi faktort (SPF) és az UVA sugárzás elleni védelmet is ellenőrizték. A teszt eredményei szerint a magasabb ár nem feltétlenül jelent jobb minőséget. A vizsgálaton több - Magyarországon forgalmazott - napvédő krém és naptej is megbukott.
A szakértők minden termékből két példányt vizsgáltak meg az eredmények bebiztosítása érdekében. Eszerint a „Piz Buin Ultra Light Dry Touch Sun Fluid SPF30” (150 ml), a „Malibu Protective Lotion SPF30” (200 ml), valamint a 200 ml-es kiszerelésű Hawaiian Tropic Satin Protection Ultra Radiance Sun Lotion SPF30 nem érték el a 25-ös napvédő faktort (SPF) annak ellenére, hogy mindegyik terméket 30-as faktorúként forgalmazzák. Emellett a Malibu terméke – a vizsgáltak közül egyedüliként – az UVA szűrés tekintetében is megbukott, a valóságban a 10-es faktort sem érte el az ultraibolya sugárzás elleni védelme.
 
Az idei napvédő teszt ismét igazolta, hogy a magasabb ár nem feltétlenül jelent magasabb védelmet: a 100 milliliterenként mindössze 1,20 fontba (450 forint) kerülő Calypso Sun Lotion SPF30 például megfelelt a brit szabványnak, holott ez volt a legolcsóbb termék a tesztalanyok között. Eközben a legdrágább, decinként 11,30 fontért (4225 forint) értékesített Piz Buin napvédő megbukott a teszten.



Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez