Keresés a tartalomban:
Kitekintő

Higiéniai gondok miatt bezárt Jamie Oliver hentese

2014. május 9., Telegraph/Faludi Linda
Címkék: hentes élelmiszerbiztonság hatóság Jamie Oliver
A brit élelmiszerbiztonsági felügyelet ideiglenesen bezáratta azt a hentesüzletet, ahonnan a sztárszakács Jamie Oliver is rendszeresen vásárol. A hatóság szakemberei többek között lejárt szavatosságú marhahúst és egérürüléket is találtak az üzletben.
A Telegraph beszámolója szerint a higiéniai ellenőrzést végző felügyelők penészes húsokat találtak az üzletben, a helyiségben pedig egérürülék is tanúskodott arról, hogy a hentes nem tartja be a higiéniai szabályokat. Az ellenőrök nagyobb mennyiségű lejárt szavatosságú húst találtak a hűtőkben és felderítették, hogy a cég munkatársai újrafóliázták a csirkemellett, majd a csomagoláson az eredetinél egy héttel későbbi minőségmegőrzési időt tüntettek fel.
 
A Barbecoa nevű hentesboltnak a felügyelet megfogalmazása szerint jelentős változtatásokat kellett végrehajtania, miután az ellenőrzés során ötből mindössze egy pontot kapott. A cég ennek ellenére csak huszonnégy órára zárt be, majd tovább folytatta tevékenységét és azóta nem érkezett ellene panasz.
 
http://www.telegraph.co.uk/foodanddrink/foodanddrinknews/10818417/Jamie-Olivers-butchers-forced-to-close-after-hygiene-inspection.html

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez