Keresés a tartalomban:
Kitekintő

Univerzális távirányítóvá válhatnak az iPhone-ok

2014. május 27., Financial Times/FL
Címkék: iPhone távirányító okos otthon Apple mobil okostelefon
A Financial Times értesülései szerint az Apple olyan szoftver platformon dolgozik, amelynek segítségével az iPhone tulajdonosok távirányítóként használhatják majd telefonjaikat.
Ha az FT értesülése igaz, az Apple már a június 2-án tartandó Worldwide Developer Conference keretében bemutathatja a szoftvert. Iphone-nal irányítható lámpák, biztonsági rendszer és háztartási gépek - ez lehet a következő lépés a fogyasztói elektronika fejlesztésében, és erre utal az is, hogy a Google januárban felvásárolta a hasonló technológiát gyártó Nest Labs céget.
 
Az Apple már tavaly megtette az első lépéseket a mobillal irányítható okos otthon irányában, hiszen 2013 novemberében benyújtotta szabadalmi kérelmét egy olyan technológiára, amely automatikusan felkapcsolja a lakásban a világítást, amikor az iPhone-tulajdonos hazaérkezik. Az almás cég már megkezdte a tárgyalásokat olyan háztartásigép-gyártókkal, amelyek készülékeit kompatibilissá teheti az iPhone-nal. A Financial Times úgy tudja, hogy a jelenleg is használt, "Made for iPhone" minősítéshez hasonló rendszert vezethetnek be a telefonnal vezérelhető gépek esetében is, de új márkanévvel és logoval. Az Apple-nek ehhez persze egy sor biztonsági ellenőrzést kell végrehajtania, hogy biztosítsa: a távolról irányítható rendszert ne törhessék fel illetéktelenek.
 
A lap informátora elmondta: az Apple kiemelkedő tényezőként tekint az adatvédelemre a Google elleni harcban. A magánélethez való jog biztosításának kártyáját biztosan kijátsza majd az iPhone gyártója a Google ellen, tudva, hogy a keresőóriás továbbra is a célzott reklámokra koncentrál. A Google a múlt héten nyújtott be hatósági engedélyezési kérelmet egy több készüléken használható rendszerre, amellyel "a Google és más cégek reklámokat és más tartalmakat szolgáltathatnak a felhasználóknak hűtőkön, autó műszerfalakon, órákon" - olvasható a dokumentumban.
 
Az Apple jelenleg is több, okos otthon kiépítéséhez használható eszközt forgalmaz, így a Nest Labs fűtőtestek termosztátjait, Dropcam vezetéknélküli kamerákat és Philips intelligens világítótesteket is, de ezeket más és más szoftverrel irányíthatják a telefontulajdonosok. Ha az Apple sikeresen összehangolja a teljes okos készülék hálózatot a telefonokkal, akkor nagy előnyt érhet el a versenytársakkal szemben.
 
http://www.ft.com/intl/cms/s/0/1bef71b8-e433-11e3-a73a-00144feabdc0.html?siteedition=uk#axzz32uN5ElU5

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez