Keresés a tartalomban:
Kitekintő

Szeretné, ha elfelejtené a Google? Kattintson!

2014. május 30., Faludi Linda
Címkék: Google keresés előzmények adattörlés hogyan töröljük adatainkat a Google-ból
A Google összeállított egy űrlapot azoknak, akik az Európai Bíróság ítélete nyomán élni szeretnének a "felejtés jogával". Az űrlap kitöltésével az európai polgárok utasítást adhatnak a Google-nak arra, hogy törölje keresési adatbázisából a rájuk vonatkozó adatokat.
A Google az Independent tudósítása szerint több ezer adattörlési kérelmet kapott, miután az Európai Bíróság két hete kihirdette a felejtés jogával kapcsolatos ítéletét. Eszerint a felhasználók felszólíthatják a keresőcégeket arra, hogy töröljék a keresési adatbázisukból a rájuk vonatkozó adatokat. Az intézkedés csak az internetes tartalmak indexelésére vonatkozik, nem magukra a dokumentumokra, vagyis az archív adatok továbbra is elérhetőek lesznek a neten, csak a kereső nem mutatja meg azokat, ha például rákeresünk az adott személy nevére. A kérelmekhez valamilyen személyazonosságot igazoló iratot is mellékelni kell, az elbírálás pedig egyenként történik.
 
A vállalat már közzétette a kérelem benyújtásához szükséges űrlapot, de hozzátette, hogy szakértői bizottságot hoz létre a jogi következmények mérlegelésére. A bizottságot a Google elnöke, Eric Schmidt és veztő jogtanácsosa, David Drummond vezeti majd, de tagjai között szerepel a Wikipedia-alapító Jimmy Wales és az ENSZ szólásszabadságért felelős rapportőre, Frank La Rue is.
 
http://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/google-begins-implementation-of-right-to-be-forgotten-ruling-with-online-takedown-form-9459209.html
 
https://support.google.com/legal/contact/lr_eudpa?product=websearch

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez