Keresés a tartalomban:
Életmód

Strandolás Budapesten – belépőjegyek, árak

2014. június 10., privatbankar.hu/SV
Címkék: stran fürdő jegyár belépő
Nem olcsók a fővárosi strandok, egyes helyeken egy négy gyermekes család tízezer forintot is elkölthet csak a belépőre, és abban még nincsen benne kabin, értékmegőrző, lángos, fagylalt vagy legalább egy ásványvíz. Nem árt tehát megfontolni, hova is menjünk, amihez árakat és szolgáltatásokat egyaránt érdemes összehasonlítani.
A gyerekek jól elvannak a gyermekmedencében, ha pedig a felnőttek csak a napozás közben szeretnének egyszer-egyszer megmártózni egy úszómedencében, akkor a listánkon szereplő két „diszkont-strand”, a Paskál és a Csillaghegyi is megteszi. Ezek jóval olcsóbbak az úgynevezett élményfürdőknél, ahol meleg vizes medencék, sodrások, hullámgépek, vízköpők és hasonló látványosságok is vannak. Az utóbbiak (például Dagály, Palatinus) háromszor annyiba is kerülhetnek, legalábbis a felnőtteknek.Külön kategória a Gellért vagy a Széchenyi, amelyek ugyan nem kifejezetten strandok, de szintén van nyitott rész, illetve napozóterasz. A turizmus itt nagyon felhajtotta az árakat. Ide családosan valószínűleg nem érdemes menni, a gyerekek a műemlék épületeket és a forró termálvizet úgysem értékelnék. Más szolgáltatások (például szaunák) pedig inkább télire valók.
 
A 2500-3000 forintos élményfürdők esetében már egy 1120 forintos, tehát retúr 2240 forintba kerülő teljes árú Budapest-Agárd vonatjegy is olcsóbb, igaz, a szabadstrandokon a vízen és a füvön kívül semmi sincs ingyen, nincs szekrény, zuhanyzó, rendszerint a mosdóért is fizetni kell, ha van egyáltalán. A homokos aljú természetes vizet van, aki jobban, van, aki kevésbé szereti, mint a csempézett medencéket és a fürdőzők heringszerű elhelyezkedését.
 
Sőt, akinek van Budapest-bérlete, az csak 650 forintot fizet, tehát 1300-ad oda-vissza, a Budapest-Velence távolság pedig csak 1120 forintba kerül így. Olcsón utazó nyugdíjasoknak, közalkalmazottaknak és más kedvezményezetteknek még inkább jó alternatíva lehet.
 
A vonatút a Velencei-tóhoz településtől függően 47-52 kilométer, így ha teli a kocsi felnőtt utassal, akkor a vasútnál olcsóbban ki lehet hozni egy utat. Akkor persze lehet, hogy parkolási díjjal kell számolni, viszont vihetjük a nyugágyat és sok más kényelmi eszközt ingyen. Hogy egy 100-120 kilométeres autózás parkolás nélkül kinek mennyibe kerül, az sok mindentől, fogyasztástól, amortizációtól, adóktól, szervizköltségektől függ. Nagyjából 2500-3000 forint körül kezdődhet, ez osztandó az utasok számával.
 
A főváros környékén még sok más kisebb-nagyobb tó van, ahol legális strand működik, a teljesség igénye nélkül felsorolva néhányat a Rukkel-tó, a Délegyházi-tavak, a pócsmegyeri Pázsit Tófürdő, a Domonyvölgyi Tóstrand, a Veresegyházi Tóstrand. Ezek áraihoz érdemes hozzáadni a közlekedés költségeit is.

Egész napos strandbelépők


  Hétvégi felnőtt Hétvégi diák,gyerek,nyugdíjas
Gellért 5100 -
Széchenyi 4800 n.a.
Palatinus 3000 2100
Dagály 2800 1900
Római 2600 1800
Budapest-Agárd retúrjegy 2240 1120
Pünkösdfürdői 1800 1400
Paskál 900 900
Csillaghegyi 900 900

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez