Keresés a tartalomban:
Pénzügyek

Veszélyben a Citibank ügyfelek is

2014. június 12., hvg.hu/SV
Címkék: adathalászat OTO Citibank
Ismét adathalászok próbálkoznak átveréssel: az OTP Bank után a Citibank-nál is egyesek álfigyelmeztetésekkel akarnak titkos adatokat kicsalni az ügyfelektől.
A csalók emaileket küldenek ki, amelyeket számos nem Citibank-ügyfél is megkap, melyekben furcsa magyarsággal csak azt írják: "érkezett új figyelmeztető jelzés a biztonsági osztály”, majd egy linket is mellékelnek, „Hozzáférés fiókja” címmel. Aki rákattint, a Citibank online bejelentkező oldalához megtévesztésig hasonló oldalra jut. Az egyetlen különbség, hogy a címsorban nem a megszokott cím szerepel.
 
A legfontosabb, hogy sose kattintsunk az emailekben található linkekre. Általában nem tanácsos az emailban kapott ismeretlen linket kinyitni.
 
A most megtámadott bank oldalainak a böngésző felső sorában látható címe minden esetben így kezdődik: www.citibank.hu.
 
Ha más látható, ki kell lépni a rendszerből. Az azenpezem,hu blog szerint a legjobb, ha az online-bankolás előtt kézzel írjuk be a címet. Emellett érdemes figyelni arra, hogy minden fizetési rendszer, online bank címe a titkosított kommunikációt jelző https betűsorral kezdődik, a másutt megszokott http helyett.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez