Keresés a tartalomban:
Tudta ezt?

Megfázás ellen hatékony az orr melegítő

2015. január 6., Faludi Linda
Címkék: influenza megfázás nátha kutatás vírus
A Yale Egyetem kutatói kísérlettel igazolták, hogy a megfázást okozó vírus könnyebben elszaporodik a test alacsonyabb hőmérsékletű részein. A kutatás eredményei először támasztják alá tudományos vizsgálatokkal a megfázás, mint vírusos megbetegedés és a hideg közötti összefüggést.

A kutatók az Independent beszámolója szerint azt tesztelték, mennyire hatékonyan veszik fel a sejtek a harcot a megfázást okozó rhino vírus ellen testhőmérsékleten (körülbelül 36,8 fok), illetve alacsonyabb, átlag 33 Celsius fokos hőmérséklet mellett. A teszt igazolta, hogy az átlagos testhő mellett az immunreakció hatékonyabb, vagyis a hidegebb testrészeinkben, így az orrban nagyobb eséllyel szaporodhatnak el a megfázást okozó vírusok.
 
Az eredmények szerint a megfázás elleni küzdelem egyik leghatékonyabb módszere a legrégebbi: ha melegen tartjuk a fejünket, csökkentjük a fertőzés esélyét. A Yale munkatársainak a PNAS magazinban publikált következtetései először támasztják alá tudományos vizsgálatokkal a megfázás, mint vírusos megbetegedés és a hideg közötti összefüggést. Az eddigi orvosi vélemények szerint ugyanis csak azért növekszik a megfázásos megbetegedések száma télen, mert ilyenkor több időt töltünk zárt helyeken, nagyobb tömegben, ami növeli a fertőzés esélyét mintegy kétszáz, enyhe gyulladásos tüneteket okozó vírus esetében.





Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez