Keresés a tartalomban:
Elektronika

Újabb fegyver az adatlopások ellen

Fél, hogy ellesik a telefonkódját?

2014. augusztus 8., Faludi Linda
Címkék: okostelefon kód jelszó hacker adatlopás
A Black Hat informatikai biztonsági konferencián szóba került, milyen veszélynek teszik ki magukat azok, akik nyilvános helyen írják be jelszavukat, kódjaikat okostelefonukon. A University of Massachusetts Lowell munkatársai kifejlesztettek egy ingyenes programot, amellyel elkerülhetjük az adatlopást.
Az okostelefonok virtuális billentyűzeteinek kiosztása azonos, vagyis minden betű és szám azonos pozícíóban található egymáshoz képest egy bizonyos betűkészletben. Ráadásul amikor megérintjük a billentyűket, azok általában megváltoztatják a színüket vagy világosabbak lesznek. Ezt használják ki egyre többször a hackerek, akik egy jobb kamerával könnyen elleshetik a kódokat, amivel feltörhetik a telefont vagy akár a bankszámlánkra is rátehetik a kezüket, feltéve, hogy okostelefonon bankolunk.
 
Mint arról a Forbes beszámol, a massachusettsi IT biztonsági szakemberek Las Vegasban, a Black Hat konferencián mutatták be megoldásukat a problémára. A PEK, vagyis Privacy Enhanced Keyboard első látásra olyan, mint egy gyenge április tréfa, mivel a betűket véletlenszerűen helyezi el az okostelefonok billentyűzetén. Igaz, hogy így tovább tart a kódok begépelése, de nem csak mi nem ismerjük a klaviatúra kiosztását, hanem a hackerek sem, így sokkal nehezebb távolról lelesni a jelszavakat.

Az alkalmazás itt megtekinthető:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.seu.softkeyboard&hl=en

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez