Keresés a tartalomban:
Élelmiszer

Föld, szója, és ágak a kávéban

Egyre több a hamis termék

2014. augusztus 14., Faludi Linda
Címkék: kávé hamis termék kávéőrlemény kávétermés szennyezés
Idén várhatóan csökken a kávétermés a világ első számú termelőjének számító Brazíliában, a mérséklődő kínálat mellett egyre több a hamisított, rossz minőségű csomagolt kávé. Föld, rozs, szója, kukorica, barna cukor és acai bogyók - csak pár példa arra, miket találtak a kávékban a brazíliai Londrina Állami Egyetem munkatársai a közelmúltban.
Az American Chemical Society konferenciáján bemutatott kutatás igazolja, hogy az alacsonyabb kávétermést hozó években nő a hamisított és szennyezett kávé aránya a piacon - írja a CNBC.
 
Suzana Lucy Nixdorf és kollégái egy tesztelési eljárást dolgoztak ki, amelynek segítségével 95 százalékos pontossággal megállapítható, szennyezett-e valamilyen idegen anyaggal a kávéőrlemény. A módszer jelentősége nagy, hiszen a darált és összekevert kávé esetében egyébként szinte lehetetlen megállapítani, használtak-e rosszabb minőségű alapanyagot a gyártók.
 
http://www.cnbc.com/id/101917268

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez