Keresés a tartalomban:
Életmód

A WHO az e-cigaretta ellen

2014. augusztus 27., MTI/SV
Címkék: dohányzás cigaretta e-cigaretta WHO
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egészségügyi okok miatt szigorítaná az e-cigaretta-árusítás és -használat szabályait. A szervezet több javaslatot is tett, például tilos lenne, hogy az e-cigaretta-gyártók úgy reklámozzák termékeiket, hogy segítenek a dohányzásról való leszokásban, ameddig ezt nem támasztják alá tudományos bizonyítékok.
A jelentés szerint jelenleg 466 e-cigaretta-márka van, és az üzletág új lehetőségeket és új kihívásokat hordoz magában a dohányfogyasztás szabályozása szempontjából.
 
A jelentés szerint vannak arra utaló jelek, hogy az e-cigaretta kevésbé káros, mint a hagyományos, de így is veszélyt jelent a fiatalkorúaknak vagy a terhes anyák magzatainak. A WHO szerint az e-cigaretta használatával keletkező légnemű anyag nem csupán "vízpára", ahogy a reklámokban szerepel, hanem más elemeket is tartalmaz.
 
A WHO külön kiemelte, hogy a gyümölcsökkel, édességekkel vagy alkoholos italok ízével ízesített keverékeket be kellene tiltani, amíg nem bizonyosodik be, hogy nem túlzottan vonzóak a fiatalok számára. A jelentés szerint a fiatalkorúak korcsoportjában 2008 és 2012 között megduplázódott az e-cigaretta-használók aránya.
 
A szervezet aggodalmát fejezte ki, hogy az e-cigaretták 2013-ban 3 milliárd dolláros eladásokat elérő piaca döntő részben nemzetközi dohányvállalatok kezében van. Az Imperial Tobacco, az Altria csoport, a Philip Morris International és a British American Tobacco mind saját e-cigaretta márkákat kezd forgalmazni, ahogy csökkennek a hagyományos cigaretta eladásai a nyugati országokban. A Wells Frago júliusi elemzése szerint 2020-ban az Egyesült Államokban e-cigarettából már többet fognak eladni, mint a hagyományos fajtából.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez