Keresés a tartalomban:
Autó

Kátyúvadászat 2014-ben is!

2014. április 14., Generali/SV
Címkék: autó baleset kátyú.kátyúvadász okostelefon alkalmazás Generali
A Generali a Biztonságért Alapítvány által támogatott Kátyúvadász programban tavalyi indulása óta gyűjtik a felhasználók által feltöltött kátyúk helyét és leírását, hogy ezek összesítésével elősegíthessék az utak helyreállítását. A Kátyúvadász ebben az évben az autósok mellett kiemelt figyelmet fordít a kerékpárosokra: mostantól a Kátyúvadász térképen megjeleníthetővé válnak a kerékpárutak, és feltölthetővé az azokon található kátyúk is.
Eddig több mint 14.000 látogatója volt katyuvadasz.hu honlapnak, a rendszerben pedig közel 600 kátyút regisztráltak a felhasználók, ez a szám azonban folyamatosan növekszik. Bár a szakértők szerint az enyhe télnek köszönhetően az idei évben kevesebb új kátyúra lehet számítani, még így is több száz úthiba keletkezik naponta, ezért is fontos a munkálatok hatékonyabbá, gördülékenyebbé tétele olyan egyedülálló megoldásokkal, mint a közösségi kátyúfigyelő rendszer.
 
„Budapesten nagyságrendileg 200 ezren közlekednek kerékpárral legalább heti rendszerességgel. Mikor egy gépjármű hajt kátyúba, többnyire „csak” kisebb műszaki gondok adódnak, biciklivel azonban balesetveszélyes helyzetet teremt, hogy egy pillanat alatt kell két veszélyes megoldás közül választani. Hirtelen kerülés esetén váratlanul térünk ki az autók elé, áthajtáskor viszont az első kerék akadhat el a kátyúban. Éppen ezért örültünk, hogy a közösségi alapú Kátyúvadász programot kiterjesztették a közel 200 kilométernyi fővárosi bicikliútra is. Mi is arra bíztatjuk a kerékpárosokat, hogy töltsék fel a Kátyúvadász segítségével az úthibákat, hiszen ezzel egyszerre növelhetik a kerékpáros közlekedés biztonságát és kényelmét” – mondta Kürti Gábor, a Magyar Kerékpárosklub alelnöke.
 
Vadásszon kátyúkat okostelefonnal!

Kirándulások előtt a felhasználók tájékozódhatnak ezek állapotáról, hogy később már az útviszonyoknak megfelelően biciklizhessenek, hiszen a kerékpárosok kátyúba hajtása könnyen súlyos sérüléssel járhat. De ami talán még fontosabb, hogy a bicikliutakon találhatók kátyúk feltöltésével a „kátyúvadászok” is hozzájárulhatnak azok kijavításának elősegítéséhez, mert a kerékpárosok biztonsága érdekében különösen fontos, hogy megfelelő körülmények között közlekedhessenek.
 
A Generali a Biztonságért Alapítvány hosszú távon gondolkodik a Kátyúvadász projektről: budapesti közútkezelőkkel, vidéki nagyvárosokkal illetve érintett civil szervezetekkel is szeretnék bővíteni a támogatók körét a jövőben, mely fontos előrelépés lenne, hogy minél szélesebb körű lehessen a közvetlen kapcsolat bejelentők és közútkezelők közt, ezáltal pedig

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez