Keresés a tartalomban:
Kitekintő

Magyar platform horvát gáztárolóban

2014. április 14., Sz.Z.A.
Címkék: IP Systems gáztároló uniós szabvány uniós előírás
Egy multinacionális vállalatot és a legnagyobb helyi energetikai szoftvercéget is megelőzve a magyar cég nyerte el a horvát földgáztároló új informatikai szoftverének fejlesztésére és bevezetésére kiírt pályázatot. A beruházás keretében a magyar szakemberek végzik az első horvát üzleti gáztároló működésének szoftveres támogatását.
Jelentős változásokat hozott az április elsejével induló új üzleti év a horvát nemzeti gáztároló, a Podzemno Skladište Plina d.o.o. (PSP) számára: az uniós előírásokat teljesítve lehetővé vált a tárolás a magánkereskedők számára is. A több szereplős üzleti modellben a tároló működtetéséhez a korábbinál sokkal összetettebb szoftverre volt szükség. Az új informatikai platform fejlesztésére kiírt tenderen a négy induló közül a magyar IP Systems nyert, többek között a Siemens Hrvatska és a KONČAR – a legnagyobb helyi energetikai és elektrotechnikai vállalat – pályázatát megelőzve.
 
A vállalat még 2010-ben alakított ki egy uniós szabványoknak megfelelő, ugyanakkor a szabadkereskedelmi piac igényeit is kiszolgáló földgáztárolói platformot. A horvát nemzeti gáztároló szabadkereskedelmi megnyitását előkészítő tendert 2013 augusztusában írták ki, így további előnyt jelentett, hogy az IP Systems rendszerét gyorsan be lehetett vezetni. Az induláshoz már 2014 elején készen állt minden, a fejlesztések ekkor már a tároló későbbiekre tervezett bővítését készítették elő. „Az új informatikai platformra való átállás gördülékenyen zajlott, így a tárolót nagyobb nehézségek nélkül tudtuk megnyitni a magánkereskedők előtt” – jelezte a PSP igazgatója, Krešimir Malec.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez