Keresés a tartalomban:
Jog

Figyelem: félrevezető levelek a postaládákban!

2014. április 10., Fischer Gábor
Címkék: félrevezető levelek Magyar Kereskedelmi Nyilvántartási Intézet díjfizetés szerződés szerződés
Felhívjuk a figyelmet, hogy a napokban a postaládákba kerülő Magyar Kereskedelmi Nyilvántartási Intézet által feladott levelekben meghatározott “jegyzék” nem jogszabály által meghatározott nyilvántartás, kizárólag egy hirdetési lehetőség (mkni.net oldalon), a regisztráció, a befizetés nem kötelező!
A levél számos félrevezető információt tartalmaz – többek között a Kft. (mert egy Kft-ről van szó) logója kísértetiesen hasonlít a magyar címerre ugyanakkor alaposabb áttanulmányozás esetén látható a különbség. Kérünk mindenkit, hogy fizetés előtt figyelmesen olvassák el a levél hátoldalán található Általános Szerződési Feltételeket, mert a levél elején említett forintos díj félévente fizetendő a szervezet részére.
 
Fontos hogy díjfizetéssel szerződés jön létre a Kft-vel 12 hónapra, mely csak a lejárat előtt 30 nappal mondható fel, amennyiben ez nem történik meg, az automatikusan meghosszabbodik (ugyanakkor annak időtartamát nem tartalmazza a szerződés). A szerződés 2 pontja szerint a fizetést követő 10 napon belül van csak lehetőség elállásra!
 
Fontos áttanulmányozni a Szavatosságra, felelősségre és Vis maiorra vonatkozó feltételeket is, melyekből egyértelműen megállapítható hogy a MKNI nem kötelezett semmiféle szavatosságra, kártérítésre ugyanakkor a Hirdetőt hosszan sorolt kötelezettségek terhelik.
 
Kérünk mindenkit, hogy tanulmányozzák át a szerződést mielőtt szerződnek a céggel, hogy számukra elfogadható-e a szerződés és kívánják-e vállalni az abban meghatározott díjfizetési kötelezettséget.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez