Keresés a tartalomban:
Jog

Együttműködés a kiszolgáltatott fogyasztók érdekében

2014. április 18., NFH/SV
Címkék: fogyasztói csoport fogyasztó fogyasztóvédelem közműszámla árubemutató
Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) Heves megyei szervezetének taggyűlésén többek között a fogyasztóvédelmi törvény 2014. január 1-jét követő módosításairól, a fogyasztói csoportokról, a csoportokban való részvétel veszélyeiről, azok létrehozásának tilalmáról is szó esett.
Az árubemutatóval egybekötött termékértékesítési tevékenységgel kapcsolatban felmerülő jogszerűtlen magatartásról, továbbá a közmű-szolgáltatási területen végrehajtott rezsicsökkentésről és a Felügyelőségen létrehozott Rezsipont munkájáról hallgattak előadást a részvevő tagok.
 
Együttműködési megállapodás keretében az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület Heves Megyei Szervezetének 2014. április 10-én megtartott taggyűlésére meghívást kapott Lánchidi Csilla helyettesítő felügyelőség-vezető és Prokai István, a felügyelőség munkatársa is.
 
A mintegy 50 fő szépkorúnak a felügyelőség többek között abban próbált segítséget nyújtani, hogy az árubemutatókon tapasztalható általános jellegű jogsértések ne következhessenek be a jövőben, a nyugdíjasok felkészülten, kellő ismerettel rendelkezve vehessenek részt az ilyen eseményeken.
 
Az előadások során a szépkorúak kiszolgáltatottabb helyzetétből adódó esetekre hívták fel a jelenlévők figyelmét. A kollégák a közműszolgáltatáshoz kapcsolódó rezsicsökkentéssel kapcsolatban a legtöbbször előforduló problémákról tájékoztatták a hallgatóságot, majd a nyugdíjas fogyasztók tették fel kérdéseiket.
 
Az előadás összefoglalásaként a jelenlévők részére átadásra került több, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság által készített tájékoztató kiadvány is. A jelenlévők nagy figyelemmel hallgatták a változásokkal kapcsolatos új információkat és kifejezték igényüket a további együttműködési lehetőségek keresésére.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez