Keresés a tartalomban:
Tudta ezt?

Veszélyes babakönyvek

2013. szeptember 5., NFH/SV
Címkék: veszélyes termék veszélyes játékok NFH
A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság megvizsgálta a gyermekkönyveket, melynek során a Mechanikai és Villamos Laboratórium a túl hangos hangkeltő részeket, a veszélyes térerősségű mágneseket illetve a légutakba kerülve fulladásveszélyt jelentő kis részeket tartalmazó gyermekkönyveket ellenőrizte. A témavizsgálat során a vizsgált gyermekkönyvek 25%-a nem elégítette ki a biztonsági követelményeket.

A megfelelőségi jelölés feltüntetését megalapozó dokumentációk egyike sem felelt meg a formai, illetve tartalmi követelményeknek, vagy egyáltalán nem került bemutatásra.

A kisgyermekek a játék során sajátítják el a szükséges készségeket. A fejlődés ezen korai szakaszában a könyvek fontos szerepet játszanak a babák nyelvi hallásának differenciálódásában és szókészletének bővítésében, a színek, formák felismerésében, illetve a finom motorikus készségének magasabb szintre fejlődésében. Mindezek alapján a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság vizsgálat alá vonta a kérdéses termékkört.>>>
 
A nem biztonságos gyermekkönyv esetében a Hatóság elrendelte annak forgalomból történő kivonását és visszahívását.
 
A gyermekkönyvek jövőbeni ismételt vizsgálata indokolt, mivel e termékkörben a legtöbb gazdasági szereplő nincsen tisztában a termék besorolásával, - és ebből adódóan - a jogszabályokban előírt követelményekkel, azonban az NFH a jövőben is segítséget nyújt a forgalmazók és a gazdasági szereplők számára a folyamatos tájékoztatás és a honlapon megtalálható információk által.
 
A nem biztonságos gyermekkönyveket és az NFH által letiltott egyéb veszélyes termékeket az alábbi linken éri el:
 
http://www.nfh.hu/magyar/hasznos/termekbiztonsag/veszelyes_1/vall_letiltottlista.html

Tekintse meg az MTV videóját: http://videotar.mtv.hu/Videok/2013/09/05/09/Veszelyes_gyerekkonyvek.aspx

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez