Keresés a tartalomban:
Élelmiszer

Elindult a Coop Rally

Cél a magyar élelmiszerek megismertetése

2013. szeptember 12., MTI/VM/SV
Címkék: magyar élelmiszer hungarikum Vidékfejlesztési Minisztérium Hungarikum törvény magyar termék rendelet
A magyar élelmiszerek népszerűsítését, marketingjét szolgálja az idén nyolcadik alkalommal megrendezendő Coop Rally. A szeptember 12-14. között zajló eseményen a résztvevők a Dunaharasztiból induló és Gyuláig tartó útvonalon a minőségi magyar élelmiszerek gyártói közül többet is felkeresnek.
Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, az esemény fővédnöke a Coca-Cola HDC Magyarország Kft. dunaharaszti gyártóbázisán indította útnak a nyolcadik Coop Rallyt, melyen 92 autó vesz részt.
 
Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, a verseny fővédnöke a rallyt beharangozó sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a tárca fontosnak tartja a magyar élelmiszerek megismertetését és fogyasztásuk növelését, ezért is támogatja a Coop Csoport kezdeményezését. Hozzátette: az ilyen és hasonló események hozzájárulnak a tudatosan magyar terméket választók arányának növeléséhez, a nemzeti közösségi tudat erősítéséhez.
 
Mindezek érdekében alkotta meg a tárca a magyartermék-rendeletet is, amely önkéntes jelölést tesz lehetővé, és segíti a fogyasztók hiteles tájékoztatását az élelmiszerek származásáról, eredetéről.
 
A Hungarikum törvény szintén a magyar értékek - közöttük az élelmiszerek - fokozott védelmét, megőrzését és közkinccsé tételét szolgálja - hangsúlyozta a miniszter, aki maga is részt vesz az idei Coop Rallyn.

Kardeván Endre élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkár, az esemény szakmai védnöke - aki szintén ott lesz az országjáró túrán - többek között azt emelte ki: a magyar termékeket egyre inkább keresik és veszik a fogyasztók a boltokban. Példaként hozta, hogy a magyar lakosság háromnegyede - azonos ár mellett - a magyar terméket választaná egy felmérés szerint. Jelezte, hogy a mostani eseményt azért is tartja fontosnak, mert az együttműködést erősíti, valamint alkalmat ad az eredmények és tapasztalatok megismerésére. Mindez pedig az élelmiszerlánc-biztonság szempontjából is fontos.
 
Csepeli Lajos, a Co-op Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke arról beszélt, hogy a cégcsoport társadalmi felelősségvállalási tevékenysége igen széleskörű. A Coop Segély Alapítványtól - azaz az önhibájukon kívül bajba került emberek segítésétől - a magyar olimpiai résztvevők támogatásáig számos társadalmi célkitűzést támogatnak a nemzeti közösségi tudat erősítése jegyében.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez