Keresés a tartalomban:
Szolgáltatás

Ritkábban kell cserélni a vízórákat

2012. szeptember 10., MTI
Címkék: vízóra mellékvízmérő hitelesítés rendelet mérőóra
Olcsóbb és ritkább lesz a mellékvízmérők cseréje, valamint az eljárás is egyszerűsödik Vidékfejlesztési- a Nemzetgazdasági- és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közös rendeletmódosításának köszönhetően.
Megjelent a mérésügyről szóló törvény végrehajtásáról szóló 127/1991. (X. 9.) Korm. rendelet, valamint a közműves ivóvízellátásról és a közműves szennyvízelvezetésről szóló 38/1995. (IV. 5.) Korm. rendelet módosításáról szóló 247/2012. (VIII. 31.) Korm. rendelet, amely 2012. szeptember 01-jén lépett hatályba.
 
Amennyiben a társasházban, szövetkezeti lakásban élők mellékszolgáltatási szerződést kívánnak kötni a víziközmű-szolgáltatókkal, abban az esetben saját költségükön mellékvízmérőt kell felszereltetniük, melynek esedékes hitelesítéséről is önmaguknak kell gondoskodniuk. Ennek költségei eddig jelentős terhet róttak a háztartásokra. A módosítással csökkennek a fogyasztók kiadásai, és az ügyintézési idő is lényegesen rövidebb lesz majd.
 
A rendelkezés szerint a mellékvízmérőket 6 év helyett 8 évente, tehát ritkábban kell majd cserélni. Az érintett fogyasztók ezáltal a költségek 25 százalékát spórolhatják meg mérőóránként. 2013 januárjától a cserével egy időben üzembe helyezik és – az illetéktelen használat megakadályozására – bélyegzéssel, zárral is ellátják a mellékvízmérőket. Ezt ezentúl a víziközmű-szolgáltató üzletszabályzatában meghatározott feltételeknek megfelelő vállalkozó is elvégezheti, így csak egyszer kell fogadni a vízmérő cserét végző szakembereket.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez