Keresés a tartalomban:
Autó

Továbbfejlesztett erőforrások, kisebb károsanyag-kibocsátás

2012. szeptember 11., Happy Car
Címkék: Peugeot dízelmotor autó károsanyag kibocsátás súrlódás üzemanyag fogyasztás
Az emisszió csökkentés terén piacvezetőnek számít a PSA Peugeot Citroën csoport, ezért sem mindegy, hogy Trémery üzemében mire jutott, hogyan tudott előbbre lépni az autógyártó. Nos, a 92 és 115 lóerős 1,6 HDi dízelmotorok továbbfejlesztésében a mérnökök elérték, hogy további 6 százalékkal csökken a fogyasztás és a károsanyag-kibocsátás!
A PSA mérnökei addig-addig tüsténkedtek, mígnem 6 százalékkal sikerült csökkenteniük a fogyasztást és a károsanyag-kibocsátást néhány új technika bevetése révén. Melyek ezek? A változó hozamú olajszivattyú például abban segít, hogy a motor minden esetben annyi kenőanyagot kapjon, amennyire épp szüksége van. Az új, alacsony viszkozitású motorolajok és váltóolajok pedig csökkentik a súrlódási veszteségeket.
 
Az újgenerációs főtengelytömítések a szorítóerő csökkentésével a súrlódást is csökkentik, az áttervezett szíjtárcsa elosztó a szíjfeszesség kérdésében jelent előrelépést. Az utolsó, de szintúgy lényeges megoldás a kis súrlódású vákuumszivattyú, mely kiküszöböli az energiaveszteséget.
 
Úgy fest, több Peugeot- és Citroën modellbe, így az 1,6 HDi motorral felszerelt Citroën C4 Picasso, C3 és Peugeot 208 típusokba is fokozatosan, az idei ősztől kezdve bekerülnek az új fejlesztésű erőforrások. Ezek az újítások – a különböző modellek egyedi fejlesztéseivel ötvözve – alacsony, és ezért az európai országok zömében az adózás szempontjából is előnyös CO2-kibocsátási értékeket eredményeznek, ráadásul éppen a nagy darabszámban forgalmazott modellek esetén.
 
A fejlesztésekkel nemcsak a károsanyag-kibocsátás, hanem az üzemanyag-fogyasztás is érzékelhetően csökkenni fog. Amúgy 2012 első felében a PSA Peugeot Citroën járműveinek átlagos CO2-kibocsátása 124,5 gramm volt kilométerenként, amellyel piacvezetők Európában.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez