Keresés a tartalomban:
Jog

Ellenőrzések az árubemutatókon

2012. szeptember 12., MTI
Címkék: árubemutató ellenőrzés NFH fogyasztóvédelem fogyasztó.fogyasztói panasz laktózmentes élelmiszer
Augusztus végéig 90 ellenőrzést végeztek árubemutatókon a fogyasztóvédelmi felügyelők, ebből 60 esetben találtak valamilyen jogsértést - közölte a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Fülöp Zsuzsanna, a hatóság szóvivője.
A szóvivő elmondta: ötödik éve folyamatosan vizsgálják az árubemutatókat, mert még mindig nagyon sok a szabálytalanság. Ezen a területen tavaly egész évben 87 ellenőrzést végzett a hatóság, az esetek 72 százalékánál találtak jogsértést. Az adatok szerint 2011-ben csaknem 400 írásos panasz érkezett a fogyasztóktól az árubemutatókkal kapcsolatban. Visszatérő probléma, hogy megtévesztő tájékoztatást adnak a fogyasztóknak a termékekkel, illetve a fogyasztói jogokkal kapcsolatban - tette hozzá Fülöp Zsuzsanna.
 
Összességében jól vizsgáztak viszont a koffein-, laktóz-, mesterséges színezék és tartósítószer-mentésként árult élelmiszerek, 30 ellenőrzött termékből háromnál találtak eltérést - közölte a legutóbb lezárult vizsgálat eredményeit ismertetve a szóvivő.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez