Keresés a tartalomban:
Elektronika

Óriásbírság a Microsoftnak?

2012. szeptember 29., vg.hu
Címkék: Microsoft Internet Explorer EU böngésző Mozilla Firefox
A 2009-ben indult eljárás keretében a Microsoft eddig több mint 1 milliárd eurónyi bírságot fizetett ki és a sorozat most folytatódhat, méghozzá jóval nagyobb összeggel. Az Európai Bizottság versenyfelügyelete szerint a konszern nem tesz eleget korábbi vállalásainak, ezért Brüsszel most hivatalos eljárást indít a vállalat ellen.
Joaquin Almunia, az EU versenyjogi biztosa a Reutersnek nyilatkozva közölte: nem szükséges további nyomozás lefolytatása, miután maga a vállalat ismerte be a megállapodás felrúgását.
 
A Microsoft még júliusban ismerte be, hogy nem a megfelelő böngésző-opciókkal forgalmazott bizonyos termékeket. Ha a hivatalos eljárás végén deklarálják a Microsoft "bűnösségét", akár 7,4 milliárd dolláros bírságot is kiszabhatnak a cégre, ennyi ugyanis a vállalat 2012-es üzleti évben begyűjtött árbevételének 10 százaléka. Eddig egyébként az Intel tartja az EU-bírsági rekordot 1,06 milliárd euróval, a 2009-ben kiszabott büntetés a chipgyártó akkori bevételének 4,15 százalékát tette ki.
 
A szakértők szerint ugyanakkor valószínű, hogy a Microsoftra kiszabandó bírság is jelentős lesz, mivel Brüsszel vélhetően így akar példát statuálni. Az Internet Explorer piaci részesedése 2008 óta durván a felére, globális szinten 29 százalékra esett vissza, nagyrészt a Google Chrome javára. A Statcounter adatai szerint jelenleg a piacvezető a Mozilla Firefox 30,3 százalékkal, míg a Chrome a piac 29,3 százalékát tudhatja magáénak.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez