Keresés a tartalomban:
Kitekintő

Átadták a 2012. évi Magyar Termék Nagydíjakat

2012. szeptember 5., MTI
Címkék: magyar termék Magyar Termék Nagydíj tanusító védjegy NFH pályázat
Immár 15. alkalommal adták át a Magyar Termék Nagydíj kitüntetéseket, melyet idén minden eddiginél több, összesen 53 pályázó 58 pályázata érdemelt ki. A pályázat célja idén is az, hogy elismerje és díjazza a kiváló minőségű Magyarországon gyártott, és forgalmazott termékeket, szolgáltatásokat, elősegítse a minőségtudatos szemléletet, valamint hogy a gyártók, termelők és szolgáltatók ösztönzésével emelje a fogyasztóvédelem általános szintjét.
A díjazott termékek, szolgáltatások is alapját képezhetik annak az export offenzívának, mely hazánk gazdasági megerősödését célozza meg. A Magyar Termék NagydíjŸ pályázat keretében először adták át a Kárpát-medencéért Nívódíjat, a Kárpát–medencei térség együttműködésének ösztönzéséért és a gazdasági kapcsolatok erősítéséért. Emellett első alkalommal pályázhattak önálló kategóriában a segítséggel élők életminőségének javítását szolgáló termékekkel és szolgáltatásokkal. A nyertesek, a hagyományhoz híven, a Parlament Felsőházi Termében vehették át a kitüntetéseket.
 
A Magyar Termék Nagydíj, Magyarország legtekintélyesebb, önkéntes tanúsítási rendszere 15. alkalommal részesítette elismerésben azokat a hazánkban gyártott és forgalmazott termékeket és szolgáltatásokat, melyek pályázataik alapján megfeleltek a pályázati rendszer szigorú követelményeinek. Ez a civil kezdeményezésű minőségtanúsítási rendszer ma az egyetlen, nem szakma specifikus elismerés, melyre idén is a gazdaság egész területéről, nyilvános pályázat útján lehetett jelentkezni.
 
A 15 esztendő alatt, 2012-ben született a legtöbb győztes pályázat, melyekkel együtt a megítélt Magyar Termék Nagydíjak száma összesen 342-re emelkedett. Idén összesen 23 témakörben lehetett pályázatot benyújtani, melyek közül a legnagyobb arányban 30%-ban idén is az élelmiszeripar képviselői nyertek el nagydíjat. A díjazottak Magyarország 17 megyéjét képviselik, a nyertes pályázók 40%-a budapesti, 60%-a pedig vidéki székhellyel rendelkezik. A díjazottak 42%-a először pályázott a Magyar Termék NagydíjŸ tanúsító védjegy elnyerésére, azonban a kitüntetettek 58%-ának különböző termékei vagy szolgáltatásai korábban már elnyerték ezt a kitüntetés.
 
A Magyar Termék NagydíjŸ kitüntetés szigorú követelményrendszerre épül. A pályázatokat több fordulón keresztül független, szakértőkből álló zsűri értékelte. A pályázati rendszer garanciája a díjazottak folyamatos utóellenőrzése.
 
A Nagydíjakat Bencsik János országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Gazdasági és Informatikai Bizottságának tajga, az Energetikai Albizottság elnöke adta át.
 
A Magyar Termék NagydíjŸ pályázatot az INDUSTORG–VÉDJEGYIRODA Minőségügyi Kft., a Magyar Export–Import Bank Zrt., a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. (MEHIB), a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal, a TERC Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. valamint a TÜV Rheinland InterCert Kft. írta ki és valósítja meg a Nemzetgazdasági Minisztérium, valamint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szakmai támogatásával.

Az első tíz díjazott:


1. Apáczai Kiadó és Könyvterjesztõ „ Apáczai kocka” interaktív feladatkészítõ szoftver, a Digital Board Networks Kft. fejlesztésével
2. Állami Nyomda Nyrt. – Magyar Posta 85. Bélyegnap: Kalocsa különleges alkalmi bélyegsorozat
3. BAKONYERDÕ Tapolcai Parkettagyára BEFAG készparketta antibakteriális felületkezeléssel
4. BATZ HUNGARY Batz komfort talpbetétek
5. Bábolna Környezetbiológiai Központ Rágcsálóirtó szerek aroma áteresztõ csomagolásban, MULTIBAITER patkányetetõ láda
6. Budapest Gyógyfürdõi és Hévizei Széchenyi Gyógyfürdõ gyógy és wellness szolgáltatásai
7. CSOMIÉP Beton és Meliorációs Termékgyártó OMEGA – drain résfolyókák
8. Deka Union „Címeres” kolbász termék család
9. DENT – ART- TECHNIK Szolgáltató Kereskedelmi Titánbázisú fogpótlások és a kapcsolódó komplex szolgáltatások
10. Dr. IMMUN Dr. IMMUNŸ 25 gyógynövényes hajápoló termékcsalád

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez