Keresés a tartalomban:
Életmód

Kampány a szelektív hulladékgyűjtésért

2012. szeptember 5., MTI
Címkék: szelektív hulladékgyűjtés környezetvédelem lakossági szemétszállítás PET palack
Az újrafeldolgozható műanyag hulladék szelektív gyűjtését népszerűsíti az Együtt Európáért Alapítvány kampánya Budapesten.
A Mindent a maga helyére elnevezésű kampány négy kerületben - VII., XIV., XVI. és XVII. - szeretné azt elérni, hogy a helyi szeméthelyzetre nagyobb figyelem irányuljon, változzon a szemlélet, a szelektív gyűjtés mértéke pedig nőjön - közölte az alapítvány.
 
Mint írják, "aki olyan termékeket fogyaszt, amelynek a csomagolóanyaga vagy egyéb része újrahasznosítható lenne, és a közelében van is ennek megfelelő, szervezett gyűjtési lehetőség, kutyakötelessége azt ki is használni, legyen bármilyen kis mennyiségű hulladék is."
 
Az otthoni szelektálással járó többletmunka nem felesleges, ugyanis vagy osztott belsőterű autóval gyűjtik össze a szemetet, vagy olyan technológiát használ az adott hulladék-feldolgozó, mely először egy óriási tárolóba gyűjti a lakosság által előszelektált hulladékot, majd innen több munkafázison áthaladva válogatják teljesen szét.
 
Szükséges lehet egyebek mellett a PET palackok színenkénti tovább bontása, vagy a szelektíven gyűjtött szemét megtisztítása az oda nem illő hulladéktól, hiszen az újrahasznosítási folyamatok homogén anyagokkal működnek a leghatékonyabban. A közönséges, "mindent bele" háztartási hulladék ilyenfajta nagyüzemi válogatása viszont közel sem lenne ennyire fenntartható, tehát a hatékonyabb újrahasznosítás érdekében elengedhetetlen fontosságú a lakosság otthoni szemetének előválogatása.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez