Keresés a tartalomban:
Elektronika

Kábelvita az iPhone 5 körül

Szokás szerint nem kompatibilis

2012. szeptember 29., vg.hu/Consumers International
Címkék: Apple iPhone micro USB ANEC adapter
Miközben az Apple azért küzd, hogy kielégítse az iPhone 5-re jelentkező óriási keresletet, az európai standardizálásért lobbizó szervezet, az ANEC azt kifogásolja, hogy a vállalat egy új, a többi termékkel nem kompatibilis technológiát választott a csatlakoztatáshoz.
Az iPhone 5-be építetett, Lightning fantázianevű töltő- és csatlakoztatási kábel bevezetésével az Apple búcsút mondott az iPod 2003-as bevezetése óta alkalmazott, harminc tűs csatlakozónak. Bár a konszern azt ígéri, hogy "számtalan megoldás" segít a kompatibilitási problémán, az ANEC ezt kifogásolja, hogy ezek mindegyike plusz költséget jelent és ráadásul távolabb visz a mobileszközök töltőinek egységesítésére irányuló törekvés megvalósításától - tudósít a Consumers International.
 
Az ügy érdekessége, hogy a Lightning megfelel az Apple és más gyártók által 2009-ben aláírt, az okostelefonok töltőinek egységesítésére vonatkozó uniós dokumentumnak. Ugyanakkor az Apple úgy döntött, hogy - riválisaival ellentétben - nem alkalmazza a micro USB technológiát,ehelyett a megállapodásnak arra a pontjára hivatkozik, amely szerint megengedett egy "adapter" alkalmazása a telefon és az univerzális töltő között - ez lenne a Lightning.
 
Az Apple 19 euróért értékesíti az EU-ban a micro USB-kompatibilis adaptert, a felhasználók pedig további 29 eurót költhetnek, ha a többi Apple-termékkel is szeretnék összekapcsolhatóvá tenni az iPhone 5-öt.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez