Keresés a tartalomban:
Szolgáltatás

Egyszerűbb lesz a gázkészülékek cseréje

2012. szeptember 3., MTI
Címkék: gáz javítás gázkazán gázkészülék csere kormányrendelet Nemzetgazdasági Minisztérium
Rövidül és egyszerűsödik a gázkészülékek cseréjével kapcsolatos ügyintézés, csökken az eljárás dokumentációs igénye is a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) új szabályozása alapján - közölte a szaktárca.
A jelenlegi szabályozás alapján a gázkazánok és a gázkészülékek cseréje mintegy 30 napot igényel - emlékeztet a közlemény. Az új, hamarosan megjelenő kormányrendelet alapján a cserével megbízott gázszerelő a cserét akár egy nap alatt is elvégezheti majd. Az eljárás során továbbra sincs szükség új tervdokumentációra, nem szükséges a földgázelosztó azonnali, kötelező műszaki biztonsági ellenőrzése sem, hiszen a gázszerelő felel az előírásoknak megfelelő műszaki biztonsági kivitelezésért.
 
A készülék cseréjét a gázszerelő a szerelési nyilatkozat és a bejelentő bizonylat megküldésével jelenti be a területileg illetékes földgázelosztónak. A gázfogyasztó készülék egyszerűsített cseréjének megtörténtét, annak műszaki biztonságát a földgázelosztó jogosult ellenőrizni - olvasható a közleményben.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez