Keresés a tartalomban:
Élelmiszer

Magyar Termék Nagydíjas biotejek Vácról

2012. szeptember 10., Szabó Zoltán Attila
Címkék: Magyar Termék Nagydíj Zöldfarm Naszájtej biotej tejtermék minőségmegőrzés laktózmentes termék
Magyarországon először kapott Magyar Termék Nagydíjat biotejtermék-család. Az elismerésben a váci Naszálytej Zrt. Zöldfarm-termékcsaládja részesült. A biotej, a szervezetünk számára fontos és szükséges tápanyagokat a lehető legtermészetesebb formában, ideális arányban tartalmazza, és nem tartalmaz sem tartósítószert, sem mesterséges élelmiszer-adalékanyagot.

Még nem igazán népszerű!

Miközben a nemzetközi tejpiac ugyan lassú, de határozott szűkülése tapasztalható, addig a biotej piaci részesedése a fejlett nyugati társadalmakban stagnál, illetve lassan bővül. Magyarországon a biotejek piaci részesedése az előző évekhez viszonyítva változatlan, mindössze 0,3%, melyet szakértők a konvencionális tejtermékeknél magasabb fogyasztói árral indokolnak.

„A Naszálytej üzleti stratégiájának kiemelt része olyan termékek gyártása, amelyeket a speciális táplálkozási igényekkel élők is fogyaszthatnak. Ennek érdekében Magyarországon elsőként a vállalat hozott forgalomba laktózmentes és biotejtermékeket, illetve Aloe Vera tartalmú tejtermékeket” – adta hírül a 15 Magyar Termék Nagydíj parlamentbeli ünnepi ceremóniája után a díjazott vállalkozás.
 
A vállalat laktózmentes, Magic Milk tejtermékcsaládja 2011-ben nyerte el a Magyar Termék Nagydíjat, idén pedig a Zöldfarm-biotejtermékek kapták meg a tekintélyes minőségtanúsító védjegyet. A 2012. évi díj elnyerésével immár a vállalat mindkét, speciális termékcsaládja magáénak tudhatja a rangos elismerést.
 
– A pályázatunkon induló termékeknek és szolgáltatásoknak idén is nagyon szigorú követelményeknek kellett megfelelniük – summázta Kiss Károlyné Ildikó, a Magyar Termék Nagydíj ügyvezető igazgatója. – Számunkra mindig nagy öröm, ha egy vállalat több termékét is megméreti a minőségtanúsító rendszerünkön, hiszen az újabb díj elnyerése még inkább megerősíti a cég minőségtudatos szemléletét” – tette hozzá a szakember.

A Zöldfarm biotejtermékeket a Kőrös-Maros Biofarm gazdaságból származó tejből készítik a Naszálytej Zrt. szakemberei, amely folyamatot a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. szigorúan ellenőriz. A Naszálytej gyárába érkező biotejet a cég megkülönböztetett gondossággal kezeli és kíméletesen dolgozza fel, minden más tejtől elkülönítve, így annak különleges beltartalmi értékei változatlanul megmaradnak. A minőségmegőrzés fontos része a rendkívül gyors, korszerű technológia alkalmazása, amely lehetővé teszi, hogy a fejéstől számított 12 órán belül a tej a csomagolásba kerüljön.
 
Kuk Titusz, a Naszálytej Zrt. vezérigazgató-helyettese kiemelte, hogy mára 10 különböző biotejterméket gyártanak. A most díjazottak: a Zöldfarm ESL, 3,5%-os tej, a 2,8%-os és az 1,5%-os UHT biotej, valamint a Zöldfarm biotejföl, -kefír és -joghurt termékek. A vállalat azonban készít még 1,5%-os ESL biotejet, biotúrót és több fajta biotofut biztosít is.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez