Keresés a tartalomban:
Pénzügyek

Tesztvásárlók a bankoknál

2012. szeptember 19., International Service Check
Címkék: bank teszt megjelenés kiszolgálás ügyfélkapcsolat bankfiók mobil bank
Az International Service Check tesztvásárlói idén nemcsak a hagyományos bankokat, illetve pénzügyi csoportokat ellenőrizték, hanem a mobil bankokat is. A kutatás 5 európai országra terjedt ki: Magyarország, Lengyelország, Csehország, Bulgária és Szlovákia. Minden országban négy, véletlenszerűen választott bankfiókot teszteltek.

A vizsgált bankok közül a legjobbak:

  1. Nordea Bank Lengyelország - 94,6 %
  2. UniCredit Bank Czech Republic a.s. - 94,5 %
  3. Societe General Express Bank - 93 %

A mostani tesztvásárlói kutatást Lengyelországban és négy további országban (Magyarország, Csehország, Bulgária és Szlovákia) végezték el. A cég 2012. május. 7. és 28. között lezajlott kutatásában 42 pénzügyi csoport és intézmény vizsgálata folyt, 68 bankfiókban összesen 268 látogatás történt.
 
Magyarországon 12 bank került vizsgálatra: Budapest Bank, Cib Bank, Citi Bank, Erste Bank, FHB, K&H, MKB, OTP Bank, Pannon Takarék Bank, Raiffeisen Bank, UniCredit Bank, Volksbank. Összesen 48 látogatás történt.
 
A megjelenés kategória első helyezettje a Société Générale lett, míg Magyarországon a K&H szerezte meg az első helyet ebben a kategóriában.
 
A kiszolgálás tekintetében Magyarország második lett az országok közt: A banki termékek közül a legjobb kiszolgálást a hitellel kapcsolatban érdeklődő tesztvásárlók kapták. A vállalkozói üzletág valamivel gyengébben szerepelt. Szolgáltatás tekintetében az eredmény 79,3 százalék, míg a tanácsadás alkategóriában 78,1 százalék. A leggyengébb eredményt a nyugdíj megtakarításokra vonatkozó forgatókönyv érte el.
 
Ebben a kategóriában országokra bontva, a legjobb eredményt Magyarország érte el 80 százalékos elégedettséggel. A telefonos és elektronikus banki ügyfélkapcsolati szolgáltatások terén a magyar bankok kevésbé szerepeltek jól, nem került be hazai pénzintézet a top háromba és az országokat vizsgálva is lecsúszott a bronzéremről Magyarország.
 
Az összesített átlageredmény a vizsgált bankok tekintetében 81,2 százalék. A kapott értékek alapján Csehország egyértelműen vezető a banki piacon - hat kategóriából négyben ők érték el a legmagasabb értékelést. Szlovákia lett az utolsó az országok rangsorában, a legalacsonyabb értékeléseket kapta két kategóriában és az összesített eredménye is a legalacsonyabb.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez