Keresés a tartalomban:
Jog

Több milliós villanyszámla

2013. október 7., NFH/SV
Címkék: energiaszolgáltató villanyszámla leolvasás fogyasztó fogyasztóvédelem
A szolgáltató figyelmetlensége miatt kétmilliós villanyszámlát kapott egy fogyasztó. Az eset kivizsgálása során kiderült, hogy ezt a hatalmas összeget a mérőóra öt éven át tartó hibás leolvasása okozta.
Egy pusztamonostori fogyasztó fordult a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségéhez, miután több mint kétmilliós villanyszámlát kapott. Ezt az összeget a szolgáltató később 750.000 Ft-ra módosította. A fogyasztó természetesen nem hagyta annyiban a dolgot, az első megdöbbenése után a fogyasztóvédelemhez fordult.
 
Az eset kivizsgálása során kiderült, hogy ezt a hatalmas összeget a mérőóra öt éven át tartó hibás leolvasása okozta. Erre is csak a mérőóra cseréje során derült fény. A fogyasztó így önhibáján kívül öt éven keresztül hibás adatok alapján fizetett kevesebbet, mint a tényleges fogyasztása volt. Így keletkezhetett ez a sokak számára szinte már megfizethetetlen tartozás.>>>
 
Erre a szolgáltató figyelmetlensége miatt kerülhetett sor, mivel az éves leolvasások során a leolvasó, a mérőóra utolsó karakterét tévesen, tizedes számként vette figyelembe.
 
A bíróság a fogyasztónak és a Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének adott igazat, mivel a szolgáltató éveken át nem valós tartalmú számlát állított ki és ezzel a fogyasztót igen nehéz pénzügyi helyzetbe hozta.
 
Az ilyen és ehhez hasonló esetek elkerülése érdekében tanácsos a mérőórán és a számlán található mérőállást, fogyasztást időnként összevetni, ellenőrizni.

Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez