Keresés a tartalomban:
Kitekintő

Online vita a bankok szerepéről

Az egységes piac hónapja

2013. október 11., Európai Bizottság/SV
Címkék: bank Európai Unió online vita felmérés
Október 7-én, hétfőn veszi kezdetét az élő, interaktív, online vita harmadik köre - ezúttal a bankok témájában –, amelyre a polgárok, valamint az érintett vállalkozások, szervezetek és politikai döntéshozók részvételével, az egységes piac hónapja keretében kerül sor. Az online fórum az érdekeltek számára egyedülálló, közvetlen kommunikációs csatornát kínál a brüsszeli politikai döntéshozókhoz.
Mindez lehetőséget nyújt a polgároknak és az érdekelt feleknek, hogy javaslatokat fogalmazzanak meg az Unió jövőjéről, és valós időben, online megvitassák azokat más, Európa különböző részeiről származó polgárokkal, érdekeltekkel, tisztviselőkkel, vezetőkkel és szakemberekkel. A Bizottság ismét az internet segítségével próbálja bevonni a polgárokat és a civil társadalmi csoportokat szakpolitikai menetrendjébe. Az egységes piac hónapja folyamán a fórum az alábbi négy témakörben ad teret a folyamatos vitáknak:

mint az egységes piacon belüli munkalehetőségek, és a szociális jogok jövője a változó gazdasági környezetben. Több száz szakpolitikai javaslat került előterjesztésre és megvitatásra. A következő heti vita során a banki szabályozás kényes kérdését fogjuk megtárgyalni. Kíváncsi vagyok, hogy mit gondolnak a hétköznapi emberek arról, mit kell tennünk az európai bankrendszer megszilárdítása érdekében, és azért, hogy ne az adófizetők, hanem a pénzügyi szektor vállaljon méltányos részt a terhekből.” – nyilatkozta Michel Barnier a belső piacért és a szolgáltatásokért felelős biztos
 
A viták hétfőtől szerdáig (október 7–9.) zajlanak 27 országból származó 140 szakpolitikai javaslatról, amelyek köre az összes pénzügyi szolgáltatásra kiterjedő egységes európai fogyasztóvédelmi hatóság létrehozásától a több devizában folyósított jelzáloghitelek európai szabályozására vonatkozó kezdeményezésig terjed. Ezen kívül 18 élő online videokonferenciát tartanak 9 különböző nyelven. Ezeken részt vesznek a Finance Watch képviselői, a francia és a finn központi bank munkatársai, az Európai Parlament egy képviselője, és még sokan mások. A pénzügyi szektorról szóló mostani vitára olyan időszakban kerül sor, amikor a pénzügyi válság hatásai még igencsak érzékelhetők az emberek és a vállalkozások mindennapjaiban. Az elkövetkező vitanapokon a tagállamokban élő polgárok, helyi szervezetek és vállalkozások rávilágíthatnak a jelenleg is fennálló akadályokra és javaslatot tehetnek uniós szintű fellépésekre.
 
Bővebben: http://www.yourideasforeurope.eu/hu



Megosztás:
Nyomtatás
Küldés e-mailben

SZÓLJON HOZZÁ!
Tisztelt látogatónk! Amennyiben szeretne a cikk tartalmához hozzászólni, jelentkezzen be, vagy ha még nem rendelkezik hozzáféréssel, regisztráljon. [ Bejelentkezés ] [ Regisztráció ]
Felhasználó azonosító:

Jelszó:

Hozzászólás írása
Mehet
Kapcsolódó oldalak
»Az „egységes piac hónapja”

AJÁNLÓ

BMI - Testtömegindex
kalkulátor

Testsúly [kg]:
Magasság [cm]:
Értékelés
Az Ön BMI-je:
Forrás: Magyar Nemzeti Szívalapítvány
Ismeri-e Ön a békéltető testületek munkáját?
 
Nem ismerem
Már hallottam róla
Ismerem és már fordultam is panasszal a testülethez